ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ποια εξήγηση έδωσε το υπ. Παιδείας για τις 4.108 κενές θέσεις

Δημοσίευση: 25/08/2010

επιλέξει οποιοδήποτε τμήμα και υπάρχουν τόσες κενές θέσεις, αυτό σημαίνει ότι ορισμένα τμήματα δεν επελέγησαν καθόλου κι αυτό βέβαια σε αντιδιαστολή με την περσινή χρονιά, που όπως αντιλαμβάνομαι δεν δόθηκαν τα αντίστοιχα στοιχεία που οι κενές θέσεις ήταν 20.330. Και θα πει κανείς ίσως, ότι αυτό οφείλεται ή πέρσι οφειλόταν στη βάση του 10. Θέλω να πω ένα πράγμα σε σχέση με αυτό και αν θέλετε στη συνέχεια για τη βάση του 10 μπορώ να δώσω μια μεγαλύτερη ανάλυση των απόψεων μας.
Πέρυσι οι 20.000 αυτοί υποψήφιοι είχαν δυο επιλογές αν ήθελαν να συνεχίσουν σπουδές. Ή, να κάνουν 1 χρόνο στο νησί ακόμα ή να επιλέξουν τα μεταλυκειακά κέντρα σπουδών.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ή, να φύγουν στο εξωτερικό.
Γ. ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ: Ή, να πάνε στο εξωτερικό, σωστά. Τρεις. Φέτος έχουν και τις τρεις αυτές επιλογές, αλλά έχουν και μια τέταρτη. Σε θέσεις που έχει διαμορφώσει το ελληνικό κράτος, έχει δημιουργήσει με ίδρυση Τμημάτων και με ίδρυση Πανεπιστημίων, έχουν την ευχέρεια αυτά τα παιδιά αν θέλουν να πάνε. Και αυτοί οι οποίοι δεν έχουν ικανότητα να αποδώσουν, πιστεύω ότι και το ίδιο το Πανεπιστήμιο αλλά και οι ίδιοι θα το αντιληφθούν και θα επιλέξουν μια άλλη διέξοδο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ