Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αποτύχαμε εάν δεν υπάρχουν δάσκαλοι στα σχολεία

08/09/2014

Ενημερώθηκε: 18/09/2014, 18:11

Άκουσε το άρθρο

Εάν  στα σχολεία δείτε παιδάκια όπου πάνε στο σχολείο και δεν υπάρχει δάσκαλος, εκεί νομίζω ότι το υπουργείο απέτυχε και αυτό θα είναι πολύ οδυνηρό.
Αυτό είπε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, στο Νίκο Χατζηνικολάου  και τόνισε τα εξής:
Α. Τα βιβλία είναι στη θέση τους στο 95%. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό η έκταση του προβλήματος δεν είναι αυτή που προβλέπει ότι θα είναι η Εφημερίδα των Συντακτών, αλλά η βάση της κριτικής είναι σωστή, γιατί μας λείπει μόνιμο διδακτικό προσωπικό, το οποίο εάν υπήρχε, δεν θα είχαμε αυτό το τριτοκοσμικό φαινόμενο να αγωνιούμε για τα  κενά.
Β.Μας λείπουν 10.000 μόνιμοι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, τους οποίους φιλοδοξούμε να προσλάβουμε με διαγωνισμό που θα κάνουμε το Δεκέμβριο, εάν επιτύχουμε τώρα το Σεπτέμβριο να βγούμε από τη σχέση 1 προς 10. Ένας να μπαίνει και δέκα να συνταξιοδοτούνται. Αν το καταφέρουμε αυτό, είναι μια πολιτική ενέργεια που προϋποθέτει συμφωνία της κυβέρνησης και στη συνέχεια συμφωνία και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει να συζητάμε, έχουμε ενημερώσει δηλαδή εδώ και 15 μέρες ότι πρέπει να βγούμε από το 1 προς 10 και περιμένουν αυτή την δική μας μελέτη, θα την τελειώσουμε μέσα στην εβδομάδα αυτή και το Σεπτέμβριο θα γνωρίζουμε αν τουλάχιστον του χρόνου ο Υπουργός Παιδείας, εγώ ή κάποιος άλλος όποιος θα είναι στη θέση μου, θα μιλάει από πιο ξεκούραστες θέσεις και από πιο σοβαρές θέσεις. Γιατί δεν είναι σοβαρό θέμα αυτό να το συζητάμε, δυστυχώς όμως αυτή είναι η βασική μας υποχρέωση.
Γ.Θα προσπαθήσουμε να είναι οι καθηγητές, οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι στις θέσεις τους στο μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό. Από τώρα σας λέω ότι κατά τις σημερινές μας προβλέψεις, 500 θέσεις θα μείνουν κενές, διότι παρ’ όλο τον αγώνα μας, τα 22.500 κενά τα κατεβάσαμε σε 16.500 με λιγότερες αποσπάσεις, περισσότερες παράλληλες αναθέσεις διδασκαλίας και καλύτερη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, αλλά από τις 16.500 κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μόνο τις 16.000. Δηλαδή ξεκινάμε με 500 μείον και θα προσπαθήσουμε να είναι μόνο αυτά τα κενά μας.
Δ.Ό,τι προκύπτει τώρα από εκπαιδευτικούς που δηλώνουν επ’ απειλούμενη εγκυμοσύνη, από ασθένειες που θα προκύψουν, θα κοιτάμε με μια ομάδα 1.000 αναπληρωτών που θα κρατήσουμε ως ετοιμοπόλεμους, να καλύπτουμε αυτά τα κενά που θα προκύπτουν.
Ε.Εάν την Πέμπτη δεν είναι όπως τουλάχιστον οργανώνουμε τα πράγματα εμείς, στα δημοτικά όλα τα παιδιά με δασκάλους, αν όχι με όλους την πρώτη εβδομάδα, αλλά πάντως με δασκάλους, όχι αδέσποτα παιδιά, παιδιά που μένουν στο δρόμο επειδή δεν πήγε δάσκαλος και κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή που δύνανται να καλύπτονται τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, έχουμε πετύχει.
    

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ