ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αιτήσεις για το Πρόγραμμα Εξομοίωσης Νηπιαγωγών

Δημοσίευση: 11/09/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

1. Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώνει, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 15,  πρόγραμμα εξομοίωσης για εκπαιδευτικούς κατόχους πτυχίων Σχολών Νηπιαγωγών διετούς φοίτησης, όπως αποφασίστηκε στην 9 η/28-5-2014 Συνεδρίαση της Συνέλευσης του Τμήματος και εγκρίθηκε στην 35η/23-6-2014 Συνεδρίαση της Κοσμητείας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών..
2. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα εξομοίωσης έχουν εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, κάτοχοι πτυχίου Σχολών Νηπιαγωγών διετούς φοίτησης που έχουν πενταετή τουλάχιστον υπηρεσία σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιας ή ιδιωτικής
3. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα γίνουν δεκτές δεν είναι δυνατόν να υπερβαίνει το 15% του αριθμού των εισακτέων στο Τμήμα και για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά 2014 - 2015 αυτός αντιστοιχεί σε είκοσι τρία (23) άτομα.  Κατά την επιλογή των εκπαιδευτικών για συμμετοχή στο πρόγραμμα εξομοίωσης, απόλυτη προτεραιότητα δίδεται σε εκπαιδευτικούς που προέρχονται από τις περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας [νομοί Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας] και Στερεάς Ελλάδας [νομοί Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας], που καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή όπου το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είχε την ευθύνη για την οργάνωση και λειτουργία προγραμμάτων εξομοίωσης στο παρελθόν.  Εφόσον ο αριθμός των εκπαιδευτικών που προέρχονται από τις περιοχές αυτές υπερβαίνει τον προβλεπόμενο μέγιστο αριθμό εκπαιδευτικών που είναι δυνατόν να γίνουν δεκτές, διενεργείται κλήρωση.   Σε αντίθετη περίπτωση, οι εναπομένουσες θέσεις διατίθενται σε εκπαιδευτικούς προερχόμενες από άλλες περιοχές της χώρας, και εάν χρειασθεί διενεργείται κλήρωση μεταξύ τους.
4. Οι επιλεγόμενες για συμμετοχή στο πρόγραμμα εξομοίωσης παρακολουθούν μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος μαζί με τους λοιπούς προπτυχιακούς φοιτητές,  υπόκεινται στις ίδιες με αυτούς υποχρεώσεις ως προς τα μαθήματα που προβλέπεται να παρακολουθήσουν, εξετάζονται μαζί με αυτούς στις προβλεπόμενες εξεταστικές περιόδους και οφείλουν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία θα ενταχθούν.  
5. Ο αριθμός των μαθημάτων που κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να παρακολουθήσει εξαρτάται από την εκπαιδευτική του εμπειρία και τα τυχόν πρόσθετα προσόντα που διαθέτει, ως ακολούθως.  
Κατηγορία 1η:  Εκπαιδευτικοί με πάνω από πέντε (5) και μέχρι είκοσι (20) έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας
Μαθήματα:  δέκα έξι (16) [= δύο εξάμηνα σπουδών]
Κατηγορία 2η:  Εκπαιδευτικοί με πάνω από είκοσι (20) έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας ή κάτοχοι Τίτλου ΣΕΛΔΕ, Πτυχίου ΠΑΤΕΣ / ΣΕΛΕΤΕ, Πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ, Τίτλου Περιοδικής Επιμόρφωσης ΠΕΚ, Τίτλου μεταπτυχιακού  ετήσιας διάρκειας
Μαθήματα:  οκτώ (08) [= ένα εξάμηνο σπουδών]
Κατηγορία 3η:  Εκπαιδευτικοί Κάτοχοι Πτυχίου διετούς μετεκπαίδευσης σε Διδασκαλείο ή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τίτλου μεταπτυχιακού διετούς διάρκειας, Πτυχίου Παιδαγωγικών ή Καθηγητικών σχολών ΑΕΙ
Μαθήματα:  τέσσερα (04)   ή    Εκπόνηση Γραπτής Εργασίας.
7. Οι ενδιαφερόμενες για συμμετοχή στο πρόγραμμα καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση
από 8 Σεπτεμβρίου  μέχρι και 26 Σεπτεμβρίου 2014
σε έντυπο αιτήσεως, το οποίο επισυνάπτεται. Οι αιτήσεις συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Παραλικαό συγκρότητα, ισόγειο νέου κτηρίου, Αργοναυτών και Φιλελλήνων, 38221 ΒΟΛΟΣ) ή  θα αποστέλλονται ταχυδρομικά (με συστημένη επιστολή των ΕΛΤΑ ή με εταιρεία ταχυμεταφορών) και με ευκρινή την ημερομηνία αποστολής στις σχετικές σφραγίδες. Αιτήσεις εκπρόθεσμες ή με ελλιπή δικαιολογητικά θα απορρίπτονται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.
8. Απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να συνοδεύουν οπωσδήποτε την αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι τα ακόλουθα:
    α. Φωτοαντίγραφο  του πτυχίου Σχολής Νηπιαγωγών διετούς φοίτησης
    β. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της Αστυνομικής Ταυτότητας
    γ. Βεβαίωση υπηρεσιακής κατάστασης στην οποία να φαίνεται ο συνολικός χρόνος εκπαιδευτικής υπηρεσίας
    δ. Αντίγραφο τυχόν πρόσθετων τίτλων σπουδών ή επιμόρφωσης (πχ πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, διπλώματα μεταπτυχιακών σπουδών με αναλυτική βεβαίωση ως προς τη διάρκεια και τα μαθήματα των σπουδών αυτών, πτυχίο διετούς μετεκπαίδευσης σε Διδασκαλείο, Πτυχίο ΣΕΛΔΕ, πτυχίο ΠΑΤΕΣ / ΣΕΛΕΤΕ ή ΕΠΠΑΙΚ / ΑΣΠΑΙΤΕ, βεβαίωση [τρίμηνης] περιοδικής επιμόρφωσης σε ΠΕΚ).
Τίτλοι σπουδών προερχόμενοι από ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής πρέπει να συνοδεύονται από επίσημες βεβαιώσεις ισοτιμίας με  αντιστοίχους τίτλους ιδρυμάτων  της ημεδαπής.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ