Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.-Πάνω από 12.000 τα λειτουργικά κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

24/08/2014

Ενημερώθηκε: 18/09/2014, 16:26

Άκουσε το άρθρο

Μας ενημερώνει ο Αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννης
Κάθε χρόνο χιλιάδες εκπαιδευτικοί (7.000 περίπου φέτος) υποβάλλουν αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ώστε να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους, κοντά στον τόπο συμφερόντων τους.
Ιδιαίτερα σήμερα, που οι εκπαιδευτικοί βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας της οικονομικής εξαθλίωσής τους και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα στοιχειώδη και αναγκαία για την επιβίωσή τους, η απόσπαση αποτελεί σημαντικότατη επιδίωξή τους.
Γι’ αυτό και κανείς δεν δικαιούται να «παίζει» με την αγωνία και την αξιοπρέπειά τους. Οι χωρίς βάση και ανεύθυνες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου δημιούργησαν έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Οι απίστευτες αυτές δηλώσεις δικαιολογούνται, αν δικαιολογούνται, μόνο από έλλειψη έγκυρης πληροφόρησης.
Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν, και μάλιστα πολύ καλά, πως τα λειτουργικά κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ξεπερνούν τις 12.000 (9.000 στη Γενική Εκπαίδευση και 3.000 στην Ειδική Αγωγή).
Επομένως, υπάρχει η δυνατότητα ικανοποίησης μεγάλου αριθμού αιτήσεων απόσπασης ακόμα και στις λεγόμενες «δύσκολες» περιοχές (Τρίκαλα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, κλπ.).
Ταυτόχρονα η πολιτική ηγεσία θα πρέπει, επίσης, να έχει υπ’ όψη της πως οι αποσπάσεις δεν εξυπηρετούν μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Γι’ αυτό και πιστεύω πως θα πρυτανεύσει η λογική και θα ικανοποιηθούν αιτήσεις αποσπάσεων με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά για να μη ζήσουμε και φέτος τις τραγελαφικές καταστάσεις προηγούμενων ετών όπου προσλαμβάνονταν αναπληρωτές σε περιοχές που δεν είχαν ικανοποιηθεί αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με παιδιά και προβλήματα υγείας. Να μη ζήσουμε τη διάλυση οικογενειών και τη μη παροχή της δυνατότητας αντιμετώπισης σοβαρών ασθενειών.
Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί.
Είναι άνθρωποι με οικογένειες, προβλήματα και υποχρεώσεις.
Η εξάντληση κάθε δυνατότητας ικανοποίησης απόσπασης στις συνεδριάσεις που θα ακολουθήσουν Δευτέρα 25/8 και Τρίτη 26/8 είναι επιβεβλημένη.  
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ