Δυνατότητα επιλογής σε θέσεις ευθύνης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη χορήγηση του επιδόματος θέσης ευθύνης

06/06/2014

Άκουσε το άρθρο

Η χορήγηση του επιδόματος θέσης ευθύνης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς,   αφορά μόνο τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που τοποθετούνται: α) στα μονοθέσια σχολεία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 12 και της παρ. 6 του άρθρου 13 του Ν.1566/1986, όπου προϊστάμενος στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες είναι ο εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε αυτές και β) στα διθέσια και τριθέσια σχολεία,  σύμφωνα με τη διάταξη  της παρ.21 του άρθρου 14 του Ν.1566/1985, με την οποία επεκτείνονται οι διατάξεις των άρθρων 12 και 13 του εν λόγω νόμου και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν προϊστάμενοι των σχολικών αυτών μονάδων, όταν προσλαμβάνονται για να καλύψουν έκτακτες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων και απουσιάζουν για οποιαδήποτε αιτία από τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. με οργανική θέση.
Τις  παραπάνω διευκρινίσεις  κάνει το υπουργείο Παιδείας, με σχετική εγκύκλιο.ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ