ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος σε θυγατρική των ΕΛΤΑ ο Αντιπρόεδρος της Διδακαλικής Ομοσπονδίας

Δημοσίευση: 15/01/2013
Νέος Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και Διευθύνων σύμβουλος στη  θυγατρική εταιρεία των Ελληνιοκών Ταχυδρομείων ΚΕΚ ΕΛΤΑ τοποθετήθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης ο γνωστός  συνδικαλιστής της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και στέλεχος τςη ΔΑΚΕ  Χαράλαμπος Κόκκινος.
Βιογραφικό:
Ο Χαράλαμπος Κόκκινος του Ανδρέα και της Αγγελικής γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1966. Είναι παντρεμένος από το 1993 με την Νηπιαγωγό Βικτωρία Πολίτου και πατέρας της 19χρονης Αγγελικής και του 13χρονου Ανδρέα.
Είναι Δάσκαλος και έχει εργαστεί στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα καθώς επίσης σε φροντιστηριακά τμήματα και σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Είναι πτυχιούχος:
- Της «Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας»,
- Του «Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης» του Δ.Π.Θ.
- Του «Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων» του ΤΕΙ Πειραιά
και κάτοχος:
- Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του «Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών - Β' έδρα Jean Monnet
- Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο πεδίο "Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων» από το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και είναι:
- Υποψήφιος Διδάκτορας στο «Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Ασχολήθηκε με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια.
- Εκλεγμένος με την Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση (ΜΑΚΙ) και στη συνέχεια με το Φοιτητικό Συνδικαλισμό όπου εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ ΝΦΚ στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ.
- Έγινε από το 1981 μέλος της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας.
- Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ (1986-1994) και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της (1994-1998) , εκπρόσωπός της στη Νεολαία των Ευρωπαϊκών Λαϊκών Κομμάτων καθώς επίσης μέλος του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας).
- Εκλέγεται στο 9ο Συνέδριο της ΝΔ ,στις πρώτες θέσεις , μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και υπήρξε μέλος της Κ.Ε. από το 1994.
- Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), από το 2000 έως το 2004, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος του ΙΠΕΜ της ΔΟΕ.
- Είναι αναπληρωτής Γραμματέας της ΕΚΟ (Ειδική Κομματική Οργάνωση) Εκπαιδευτικών. Α΄θμιας Εκπαίδευσης.
- Διετέλεσε συνεργάτης (1998-2000) του αείμνηστου Θεόδωρου Κατριβάνου, Υπερνομάρχη Αττικής
- Έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες και περιοδικά , σε αθηναϊκό και επαρχιακό τύπο.
-Τον Απρίλιο 2004 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου θέση την οποία κατείχε μέχρι τον Οκτώβριο του 2009.
-Τον Οκτώβριο του 2006 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Γραφείου της CPMR (Conference of Peripheral and Maritime Regions of Europe), της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών της Ευρώπης.
-Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 ήταν υποψήφιος για την αιρετή Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου ,επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ».
 -Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
-Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
-Αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος
-Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.