Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Στοίχημα που θα κερδιθεί η φετινή σχολική χρονιά

Δημοσίευση: 09/08/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Εκτιμώ ότι η φετινή σχολική χρονιά θα είναι ένα στοίχημα που θα έχει κερδιθεί, είπε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος , στη συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Γ. Ορφανό, και σημειωσε Α. Η φετινή αχολική χρονιά ξεκινά με δύσκολες συνθήκες αλλά οι προοπτικές φαίνονται πολύ θετικές.

Β.Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα έχουν καλυφθεί τα κενά των καθηγητών, σε μεγάλο ποσοστό και εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το θέμα θα έχει κλείσει.

Γ.Ίσως είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που τα βιβλία θα φτάσουν έγκαιρα παντού.

Δ.Το θέμα των καθηγητών είναι ένα θέμα που το συζητάμε και πιστεύω ότι θα το φέρουμε εις πέρας, παρ' όλη την ύπαρξη κενών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη,  Απόστολο Τζιτζικώστα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του υπουργείου Παιδείας, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, τη νέα σχολική περίοδο. Παράλληλα, στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο την έγκαιρη επίλυσή τους εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Α. Δερμεντζόπουλος, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου είχε σειρά επαφών και συζητήσεων, παρόντων του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Γεώργιου Καρατάσιου, και των Προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Παιδείας είχε συναντήσεις:

• Με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. των διοικητικών υπαλλήλων.

• Με εκπροσώπους των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των Γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

• Με το Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή των δύο Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων, αντίστοιχα, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

• Με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

• Με τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

• Με τους Διευθυντές των 16 Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο υφυπουργός Παιδείας έκανε διεξοδική συζήτηση για το σύνολο σχεδόν των θεμάτων της εκπαίδευσης, για τα οποία ήδη ήταν ενημερωμένος. Σε πολλά μάλιστα αιτήματα είχε έτοιμες απαντήσεις. Κατά τις συνομιλίες αυτές τονίστηκε ότι κομβικά θέματα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι η άμεση διανομή των σχολικών εγχειριδίων και η επάρκεια του εκπαιδευτικού προσωπικού από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας των σχολείων. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, από κοινού με τους Διευθυντές Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Παιδείας ότι και στα δύο αυτά κομβικά ζητήματα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε ετοιμότητα. Τα σχολικά εγχειρίδια είναι ήδη διαθέσιμα, ενώ και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αρχίσει απρόσκοπτα η νέα σχολική χρονιά. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα διατηρήσει άμεση επικοινωνία με τα στελέχη και τους φορείς της εκπαίδευσης καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σχόλια (3)

 
Δάτις
09 Αυγ 2014 13:44

Πότε επί τέλους θα ξεκαθαρίσει το θέμα των οργανικών θέσεων μεταταχθέντων στην πρωτοβάθμια για τις ειδικότητες; Πότε θα ξεκαθαρίσουν οι ενστάσεις για τις παρανομίες στις μετατάξεις επί Αρβανιτόπουλου; Πότε οι αποσπάσεις; Οι διορισμοί (λέμε τώρα) ; Οι αναπληρωτές; Πόσοι, πού; Πότε, πότε, πότε διάφορα άλλα; Ποια μαθήματα θα μείνουν τελικά; Τα Χριστούγεννα θα μάθουμε; Γιατί δεν ξεκαθαρίζει αυτά ο λαλίστατος για εντυπώσεις και για δεκατεύοντα υπουργός; Οι ψυχές κάποιων ανθρώπων έχουν ορισμένη αντοχή. Είναι δυνατόν να έχουν ....κέφι (άκουσον, άκουσον) και απόδοση οι εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες με τέτοια ανασφάλεια; Μέσα σε όλα (π.χ. με 750 ευρώ στη Χάλκη) απασχολεί πάρα πολύ τους άκαπνους στο υπουργείο και η αξιολόγηση! Όλα τάχει η Μαριορή φερετζές της λείπει! Τί περιμένετε να εισπράξουν οι μαθητές με όλα αυτά ("πρώτα οι μαθητές" έλεγε μια ανόητη και άσχετη πρώην); Καλά που είναι και η ...ΟΛΜΕ με τη συγκλονιστική(!!!) της παρουσία, σχεδιασμό και θέσεις ... μελετημένες σε όλα αυτά!

 
Νίκος
12 Αυγ 2014 14:25

Κι αν το χάσεις το στοίχημα , υφυπουργέ μου, ποιες θα είναι οι συνέπειες για σένα;Αν πάλι στο σχολείο μας χάσουμε αγγλικά, θεατρική αγωγή και ολοήμερο έως τα μέσα του Οκτώβρη, εικαστικά έως τα τέλη του Νοέμβρη, Μουσική έως τα τέλη του Ιανουαρίου, αν στο σχολείο του γιου μου (γυμνάσιο) το πρόγραμμα σταθεροποιηθεί στην πλήρη ανάπτυξή του το Δεκέμβρη, αν οι υπηρεσιακές αλλαγές γίνουν όπως και πέρσι (την ημέρα του αγιασμού δεν μπορούσαμε να μοιράσουμε τάξεις γιατί δεν ξέραμε πόσοι και ποιοι θα μείνουν και θα φύγουν), αν το φωτοτυπικό δεν φτιαχτεί (που είναι χαλασμένο από το Πάσχα... και μη μου πεις πως είναι θέμα της Σχολ. Επιτρ., γιατί γνωρίζω πως δεν έχει καθόλου διαθέσιμα χρήαματα με 60% μειωμένη χρηματοδότηση), αν..., αν..., τότε τι θα λέμε; Για στοίχημα που κερδίθηκε ή χάθηκε;

 
Βάσω
12 Αυγ 2014 14:36

Ότι θα κερδιθεί θα κερδιθεί.Αλλά πώς΄¨Στο δημοτικό σεν μπορούσαμε να λείψουμε ούτε 1 μέρα,και άρρωστοι πηγαίναμε σχολείο.Δεν υπήρχαν άτομα για να μας αντικαταστήσουν.Δεν είναι μόνο το πρόβλημα μόνο ότι είμαστε κακαοπληρωμένοι, αλλά και καταταλαιπωρημένοι.Κάθε ώρα διδασκαλίας είναι και μια θεατρική παράσταση.Με ποια διάθεση όμως¨¨Γρήγορα ψηφίζονται καθημερινά νόμοι.Γιατί τόση βιασύν稴΄.Όποιος βιάζεται σκοντάφτει ,θα πουν κάποιοι.Είναι δυνατόν από το νομοσχέδιο της ειδικής αγωγής κάποια άρθρα του να ισχύουν και κάποια όχ騨.Οι πίνακες των ψυχολόγων διατηρούνται,οι άλλοι όχι.Με πανικό γίνονται¨πολλά λάθη.Μήπως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος¨¨

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.