ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Συμπληρωματικές οδηγίες σχετικά με το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή(Α.Δ.Υ.Μ.)

Δημοσίευση: 10/06/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με αφορμή ερωτήματα προς τη Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με το    Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, ο Διευθυντής Κώστας Παπαχρήστος, εξέδωσε τις ακόλουθες διευκρινίσεις:
Α.Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ6/304/75662/Γ1 Κ.Υ.Α(ΦΕΚ:1296Β΄/21-05-2014),αρ. 4, §§ 1 & 2 «1. Το Α.Δ.Υ.Μ. ισχύει για τρία (3) σχολικά έτη για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για δε το Νηπιαγωγείο ισχύει για όλη τη διάρκεια της φοίτησης των νηπίων σε αυτό.
Β.. Το Α.Δ.Υ.Μ. κατατίθεται στην οικεία σχολική μονάδα(i) ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού και(ii) στη έναρξη φοίτησης στη Δ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, στην Α΄ Τάξη του Γυμνασίου και στην Α΄ Τάξη του Λυκείου.»
Γ.Σύμφωνα με το αρ. 12 της ανωτέρω Κ.Υ.Α., «Κάθε άλλη ρύθμιση που είναι αντίθετη με τις διατάξεις της παρούσας κοινής υπουργικής απόφασης και σχετίζεται με τα παραπάνω παύει να ισχύει από την έκδοση της παρούσας.»
Ειδικά για το σχολικό έτος 2014-2015 εκτός των μαθητών των ανωτέρω τάξεων των Δημοτικών σχολείων της χώρας (Α΄& Δ΄ τάξεις), υποχρέωση προσκόμισης Α.Δ.Υ.Μ., έχουν και οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Ε΄ τάξη των Δημοτικών σχολείων, καθώς η ηλικιακή αυτή ομάδα έχει προσκομίσει το τελευταίο Α.Δ.Υ. πριν από δύο(2) έτη και συνεπώς φοιτώντας στην Ε΄ τάξη το σχολικό έτος 2014-2015 και στην ΣΤ΄ τάξη το σχολικό έτος 2015-2016, το Α.Δ.Υ.Μ. υπερβαίνει την τριετή διάρκεια ισχύος του.
 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.