Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τι είπε ο υφ. Παιδείας στη ΔΟΕ για την αξιολόγηση τις υπηρεσιακές μεταβολές και τους διορισμούς των εκπαιδευτικών-ΔΟΕ : Άκαρπη η συνάντηση

Δημοσίευση: 14/07/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο υφυπουργός Παιδείας  Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, κατά τη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της Διδασκαλική Ομοσπονδία:
Α. Σε ό,τι αφορά το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ανέφερε ότι η διαδικασία προχωρά, όπως προβλέπει ο Νόμος.
Β. Σχετικά με τις αποσπάσεις ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία και θα διεκπεραιωθεί ό,τι προβλέπεται από τον Νόμο στο συντομότερο δυνατό διάστημα.
Γ. Αναφορικά με το ζήτημα των μετατάξεων   σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο προσφορότερος τρόπος για την επίλυση του και σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε συγκεκριμένη πρόταση από το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.
Δ.Για το ζήτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ενημέρωσε το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες αναπληρωτών, από τις οποίες οι 2.000 θέσεις θα καλυφθούν με τις προβλέψεις του τακτικού προϋπολογισμού, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν μέσω ΕΣΠΑ. Όπως σημείωσε ο κ. Δερμεντζόπουλος, «στόχος είναι ένα μεγάλο μέρος να προσληφθεί από την έναρξη της νέας χρονιάς».
Ε.Για την Ειδική Αγωγή   επανέλαβε την πρόθεσή του να ψηφιστεί το δρομολογημένο σχέδιο Νόμου μέσα στον Αύγουστο και ζήτησε προς αυτό συγκεκριμένες προτάσεις εκ μέρους της ΔΟΕ.
Ζ.Σχετικά με το ζήτημα των συγχωνεύσεων επανέλαβε ότι δεν κρίνεται σκόπιμο να ανοίξει εκ νέου το θέμα.
Η.Τέλος, σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών  διαβεβαίωσε ότι το θέμα αυτό θα διερευνηθεί.
Θ.Σε ό,τι αφορά τις μεταθέσεις ο υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε το προεδρείο της ΔΟΕ ότι ικανοποιήθηκε ο μέγιστος δυνατός αριθμός.

ΔΟΕ : Άκαρπη η συνάντηση
Άκαρπη χαρακτήρισε τη συνάντηση το ΔΣ της ΔΟΕ  συνάντηση , ενώ σημειώνει πως ήταν  χαμηλών προσδοκιών, καθώς οι λύσεις
  μετατέθηκαν και πάλι για το μέλλον…
 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ
Άκαρπη και κατώτερη των προσδοκιών του εκπαιδευτικού κόσμου ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα 14/7/2014 το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τους Υφυπουργούς Παιδείας κ. Δεμερτζόπουλο Αλέξανδρο και κ. Κουκοδήμο Κων/νο.
•    Στη συνάντηση με τον κ. Δεμερτζόπουλο Αλέξανδρο τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παρουσίασαν αναλυτικά τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, τους άσχημους οιωνούς που εμφανίζονται ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη δίωξη που υπέστη η συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου.
Δυστυχώς οι απαντήσεις δεν κάλυψαν κανένα από τα ζητήματα που θέσαμε. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται να μην έχει βρει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που είναι πιεστικά. Ουσιαστικά, μετέθεσαν τις απαντήσεις στο μέλλον για ζητήματα στα οποία θα έπρεπε να είχαν, ήδη, αρθεί τα αδιέξοδα!
-    Διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αφού τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις δεν θα αντικατασταθούν νέοι μόνιμοι διορισμοί. Μόλις δυο χιλιάδες (2.000) αναπληρωτές έχουν εγκριθεί για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό να καλύψουν τις πολλαπλάσιες ανάγκες που θα προκύψουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ακόμα αναζητούνται πιστώσεις από το ΕΣΠΑ για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ενώ δεν υπάρχει κανένα νεότερο για το άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών.
-    Δεν αποσαφήνισε τη θέση του για το πώς θα αποκαταστήσει τις αδικίες στους συναδέλφους των ειδικοτήτων που υπηρετούσαν στην Π.Ε. και αδικήθηκαν από τις παράνομες μετατάξεις συναδέλφων μας από τη Δ.Ε. στην Π.Ε.
-    Στο ερώτημα για το πότε θα πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών η απάντηση ήταν γενικόλογη, «το συντομότερο δυνατόν», ενώ για την αξιολόγηση – χειραγώγηση η πολιτική  ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δείχνει να παραμένει στην ίδια λανθασμένη άκαμπτη τακτική.
-    Για τη συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου – παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. - είπε ότι δεν ανακαλεί την απόφαση, η υπογραφή του ήταν σε διαπιστωτική πράξη και εφόσον το πειθαρχικό αποφανθεί θετικά για την υπόθεσή της θα επιδιώξει την επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασής της.  
•    Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κουκοδήμο τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την δια βίου μάθηση, στελέχωση των ΙΕΚ με εκπαιδευτικό προσωπικό, την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων  του εξωτερικού καθώς και  θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης .
Ο κ. Υφυπουργός αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. της ΔΟΕ για τη συνεργασία και ενδιαφέρον του για τα θέματα της εκπαίδευσης απάντησε:
 Για την πλήρωσης θέσεων με επιλογή Διευθυντών Δημόσιων ΙΕΚ με εκπαιδευτικό προσωπικό και από την Π.Ε., επεσήμανε πως απαιτείται να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση με  τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή και ο ίδιος θα εισηγηθεί θετικά στον Υπουργό κ. Λοβέρδο.
Για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων  του εξωτερικού δεσμεύτηκε πως πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα έχουν στελεχωθεί όλα τα σχολεία του εξωτερικού με εκπαιδευτικό προσωπικό και πως τα βιβλία έχουν σταλεί, ήδη ,σε όλα τα σχολεία του εξωτερικού.
Σχετικά με την κατάρτιση νέων αξιολογικών πινάκων συντονιστών εκπαίδευσης του εξωτερικού η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2014.
Για τα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης δήλωσε πως είναι σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την πιστή εφαρμογή  των διεθνών συμβάσεων για ποιοτική εκπαίδευση των ελλήνων μουσουλμανοπαίδων.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά ότι στη σημερινή συνάντηση  - «παρωδία» οι λύσεις για τα προβλήματα μετατέθηκαν στο μέλλον... Βρισκόμαστε «στο ίδιο έργο θεατές» όπως και το περσινό καλοκαίρι. Διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η αξιολόγηση – χειραγώγηση και το νέο πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων περιορίζουν  τη δημοκρατία στην εκπαίδευση.
Καλούμε τον Υπουργό και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να ενεργήσουν άμεσα προκειμένου να αρθούν τα αδιέξοδα που καθημερινά αυξάνονται στη δημόσια εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. δε συμβιβάζονται με την ολιγωρία και την παρακμή. Αγωνίζονται ενωμένοι και επαγρυπνούν για δημόσια εκπαίδευση σύγχρονη, και δημόσιο σχολείο ανοιχτό  στην κοινωνία.

Φωτό:ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.