ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΞ/ΚΟΥ

ΔΟΑΤΑΠ: Χωρίς χρέωση μαθημάτων η αναγνώριση πτυχίων Νομικών Σχολών της Ευρώπης

Δημοσίευση: 09/03/2011

 Ελβετίας και της Νορβηγίας, δηλαδή χωρών με συναφές Δίκαιο ως προς το ελληνικό, αφού κριθούν - μετά από εμπεριστατωμένο έλεγχο - ως ισότιμοι προς τα πτυχία που απονέμουν τα ελληνικά Α.Ε.Ι. Πανεπιστημιακής κατεύθυνσης, δύνανται να κριθούν και ως αντίστοιχοι προς τα πτυχία που απονέμονται από τις Νομικές Σχολές / Τμήματα των ελληνικών Α.Ε.Ι. χωρίς τη χρέωση μαθημάτων.

Τα παραπάνω προβλέπει απόφαση της Ολομέλειας του ΔΣ του ΔΟΑΤΑΠ , που λήφθηκε προ ημερών και τη δημοσιεύει κατ αποκλειστικότητα το esos.gr. 

Για παράδειγμα τα πτυχία   Γαλλικών Πανεπιστημίων  εκρίνοντο ως ισότιμα από το ΔΟΑΤΑΠ και στη συνέχει για να τους δοθεί η αντιστοιχία εξετάζονταν στη Νομική της Αθήνας σε τακτές περιόδους στα εξής μαθήματα: Συνταγματικό Δίκαιο, Σύνθεση Αστικού (Αστικό όλων των ετών) , Πολιτική  Δικονομία, Σύνθεση Ποινικού (Ποινικό όλων των ετών) και  Ποινική Δικονομία. Τώρα με τη  νέα απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ η ισοτιμία και η αντιστοιχία δίνεται αυτόματα.

Όπως αναφέρει το πρακτικό της ολομέλειας  «η υποχρέωση των πτυχιούχων των ομοταγών Γαλλικών Πανεπιστημίων να υποβληθούν σε εξέταση σε ελληνικά ΑΕΙ για την απόκτηση αντιστοιχίας συνιστά υπερβολή .η οποία δεν είναι μόνο αντίθετη προς τις αρχές της Ε.Ε. αλλά στερείται και ουσιαστικού περιεχομένου».

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.