ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Όχι στην αργία των εκπαιδευτικών που παραπέμπονται στο Πειθαρχικό

Δημοσίευση: 21/04/2013

«Κάτω από την διαφορική ερμηνεία της κατηγορίας της "αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς" οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός είναι δυνατό ανά πάσα στιγμή να κατηγορηθεί για οποιαδήποτε ενέργειά του από οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε σκοπό.

Δηλαδή, επί της ουσίας αίρεται η προβλεπόμενη από το σύνταγμα προστασία του δημοσίου υπαλλήλου για την εκτέλεση του έργου του».
Την παραπάνω επισήμανση κάνει η Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) και ζητά την άμεση κατάργηση του νόμου 4093/ 2012, ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο ο οποίος παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο, ανεξάρτητα από το λόγο παραπομπής και της υπαιτιότητας του ή μη, ακόμα και αν η παραπομπή αφορά προσωπική ιδιωτική αντιδικία και η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΣΣ

Το ΔΣ της ΠΕΣΣ ενώνει τη φωνή του με τις Ενώσεις των Εκπαιδευτικών οι οποίοι ζητούν την άμεση κατάργηση του νόμου 4093/ 2012, ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο ο οποίος παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο, ανεξάρτητα από το λόγο παραπομπής και της υπαιτιότητας του ή μη, ακόμα και αν η παραπομπή αφορά προσωπική ιδιωτική αντιδικία και η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό.
Θύματα του απαράδεκτου Νόμου υπάρχουν ήδη μεταξύ των Εκπαιδευτικών σε όλες τις θέσεις ευθύνης (Πρόσφατη αργία Εκπαιδευτικού στην Ηλεία για αντιδικία με ιδιώτη, Άσκηση ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος στα μέλη του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Π.Ε. Καρδίτσας, κτλ.), ενώ είναι φανερό ότι κάτω από την διαφορική ερμηνεία της κατηγορίας της "αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς" οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός είναι δυνατό ανά πάσα στιγμή να κατηγορηθεί για οποιαδήποτε ενέργειά του από οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε σκοπό.
Δηλαδή, επί της ουσίας αίρεται η προβλεπόμενη από το σύνταγμα προστασία του δημοσίου υπαλλήλου για την εκτέλεση του έργου του.
Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε για μια ακόμα φορά από το ΥΠΑΙΘΠΑ
•    Να σταματήσουν αυτού του είδους οι διώξεις, για τις οποίες είχαμε ήδη προειδοποιήσει με την από 11/02/2013 επιστολή μας.
•    Να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για προστασία των Εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα όσων έχουν θέσεις ευθύνης, ώστε να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος αποτελμάτωσης της λειτουργίας της Εκπαίδευσης, η απόλυτη γραφειοκρατικοποίησή της, καθώς και η άρνηση στελέχωσης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η οποία θα δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στο εκπαιδευτικό σύστημα.  

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        
 
ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ        ΜΠΑΡΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ