ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΠΘ: Να εφαρμοστεί χωρίς τροποποιήσεις ο νέος νόμος πλαίσιο

Δημοσίευση: 06/07/2012

«Υποδεχτήκαμε με ανακούφιση τον νέο νόμο, ελπίζοντας ότι με την εφαρμογή του τα πανεπιστήμια θα βγουν από το τέλμα της κομματικής κηδεμονίας, των παρεμβάσεων από τις φοιτητικές παρατάξεις και των πελατειακών σχέσεων. Ωστόσο βασικές διατάξεις του νέου νόμου εξακολουθούν να μην εφαρμόζονται εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης που προβάλλουν οργανωμένες μειοψηφίες, αλλά και οι ηγεσίες του πανεπιστημίων».
Η τελευταία Σύνοδος των Πρυτάνεων, κρίνοντας ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψουμε στις δομές και πρακτικές του προηγούμενου νομικού πλαισίου, προέβαλε μια πληθώρα αντιρρήσεων και προτάσεων που ακυρώνουν τις πιο νευραλγικές προβλέψεις και, τελικά, την όλη λογική του νέου νόμου. Oυσιαστικά, οι πρυτάνεις επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ζοφερές καταστάσεις της προεκλογικής περιόδου, αυτές που ζήσαμε και συζητήσαμε επί μήνες.
Η εντολή της κοινωνίας είναι να κυβερνηθεί η χώρα και να λυθούν τα τεράστια προβλήματά της, συμπεριλαμβανομένων αυτών που μαστίζουν τα πανεπιστήμια».

Σχόλια (1)

 
Πριν 10 χρόνια
13 Μάιος 2022 08:18

«Η εντολή της κοινωνίας είναι να λυθούν τα τεράστια προβλήματά της, συμπεριλαμβανομένων αυτών που μαστίζουν τα πανεπιστήμια»...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.