ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜ/ΔΕΣ

Ημερίδες για σπουδές στην Κύπρο μέσω υποτροφιών σε 9 πόλεις

Δημοσίευση: 08/09/2014

Οι δυνατότητες, οι υποτροφίες και οι ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο, παρουσιάστηκαν σε ειδικές ημερίδες που έγιναν σε 16 πόλεις της Ελλάδας και συνεχίζονται σε άλλες 9, από το μεγαλύτερο εκτός συνόρων ελληνικό πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. To εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα που συμπληρώνει φέτος 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις και αποτελεί την κορυφαία εκπαιδευτική επιλογή για χιλιάδες νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη που επιλέγουν την Κύπρο για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές.
Οπως ανακοινώθηκε από το Πανεπιστήμιο, λόγω των πολλών αιτημάτων αλλά και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στα πλαίσια της πολιτικής του εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προσφέρει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένο αριθμό υποτροφιών σε υποψήφιους φοιτητές από την Ελλάδα για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Οι αιτήσεις θα αφορούν σε όλα τα προπτυχιακά προγράμματα του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 και στην όλη διαδικασία θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για όσους πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια.
Το ύψος της υποτροφίας ανέρχεται στο 50% (πλην της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής όπου τερείται ειδική πολιτική επιδότησης σπουδών). Το ύψος της υποτροφίας αφορά σε όσους νέους φοιτητές επιθυμούν να σπουδάσουν με φυσική παρουσία. Πενήντα (80) υποτροφίες αφορούν σε σπουδές στη Νομική Ελληνικού Δικαίου. Ειδικά για την Ιατρική, θα δοθούν με καθαρά οικονομικά κριτήρια δεκαπέντε (25) υποτροφίες.
 Έτσι με τον τρόπο αυτό οι υποψήφιοι φοιτητές εξ Ελλάδος, έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στη σχολή που επιθυμούν με συνολικό κόστος σπουδών παραπλήσιο με αυτό που θα κόστιζαν οι σπουδές τους σε οποιοδήποτε κρατικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, μακριά από την πόλη της μόνιμης κατοικίας τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένο τόσο από τα Υπουργεία Παιδείας της Κύπρου και της Ελλάδος, όσο και από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ΑΕΙ, προσφέρει δε πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα προπτυχιακού (Bachelor), μεταπτυχιακού (Μaster) και διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου.
Ως ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέρει αναγνωρισμένες σπουδές υψηλού επιπέδου σε 44 ειδικότητες μεγάλης ζήτησης όπως Ιατρικής (6ετής αλλά και 4ετής κύκλος για κατόχους πρώτου πτυχίου), Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτονικής, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικών, Ψυχολογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Φυσικοθεραπείας, Παιδαγωγικής, Επιστήμης Αθλητισμού (Γυμναστικής), Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Μουσικής, Χορού κλπ.
 Όσοι  ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ελληνική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.unic-greece.gr ή να απευθυνθούν στο τηλέφωνο του Γραφείου Ελλάδος 801 1000 709 (από σταθερό) και στο 6972 406560.
Το πλήρες πρόγραμμα των ημερίδων που υπολείπονται έχει ως εξής:
ΠΟΛΗ    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΧΩΡΟΣ
ΚΟΖΑΝΗ    ΤΡΙΤΗ 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ , 7μμ ALIAKMON HOTEL
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ    ΤΡΙΤΗ 09  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 7μμ ASTIR EGNATIA HOTEL
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 7μμ ELECTRA PALACE
ΞΑΝΘΗ    ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ,7μμ ELISSO HOTEL
ΚΑΣΤΟΡΙΑ    ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ , 7μμ ,ESPEROS PALACE
ΚΑΒΑΛΑ    ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ7, 7μμ, GALAXY HOTEL
ΙΩΑΝΝΙΝΑ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 7μμ DU LAC HOTEL
ΣΕΡΡΕΣ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ,7μμ ,Philippos Xenia Hotel
ΑΘΗΝΑ    ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 7μμ, GLOBAL TRAINING Λεωφόρος Μεσογείων 265

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ