ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το υπ. Παιδείας αναβαθμίζει την Ελληνόγλωσση Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στη Διασπορά-Προυπολογισμός 4,5 εκ ευρώ

Δημοσίευση: 17/08/2010

Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), 

To υπ. Παιδείας απηύθυνε πρόσκληση στα ΑΕΙ και τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας να  υποβάλουν προτάσεις έως 20/9/2010. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η επίτευξη αυτού του στόχου θα γίνει με τη διαμόρφωση ενός πρότυπου συστήματος διδασκαλίας των Ελλήνων της διασποράς με άξονα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και με αναβάθμιση της επιμόρφωσης των διδασκόντων στο εξωτερικό (με έμφαση στους έλληνες της διασποράς ως δυνητικούς διδάσκοντες), λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες συγκεκριμένων ομάδων Ελλήνων της διασποράς που εμφανίζουν  ειδικές ανάγκες λόγω του γεωπολιτικού και κοινωνικο-οικονομικού περιβάλλοντος, στο οποίο διαβιούν.

Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση είναι κατά βάση διαπολιτισμική και προωθεί την διαπολιτισμική δράση, την επικοινωνία και την αλληλοσύνδεση μεταξύ των διαφορετικών κέντρων της ελληνικής διασποράς. Βασικός άξονας ανάπτυξης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα είναι η ανάπτυξη ισχυρών δικτύων με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών (ΤΠΕ) και η διαμόρφωση δυναμικών κοινοτήτων μάθησης και επαγγελματικής πρακτικής. Μέσα από την οργανωμένη εκπαιδευτική δικτύωση και την επικοινωνία η ελληνική διασπορά θα αποκτήσει δίαυλους επικοινωνίας όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά και με το σύνολο των κοινοτήτων που την αποτελούν.

Η ποικιλία των μορφών και φορέων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, αλλά και ο διαφοροποιημένος βαθμός γλωσσικής και πολιτισμικής διατήρησης και ανάπτυξης που παρατηρείται στην ελληνική διασπορά απαιτεί πλέον έναν πολυσχιδή εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό σχεδιασμό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.