ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

4 εκ από τα κλεμμένα για θέρμανση των ΑΕΙ Β. Ελλάδος και να κλείσουν «τρύπες» οι Πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ

Δημοσίευση: 18/09/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο υπουργός   Α. Λοβέρδος, ανακοίνωσε σήμερα στους εκπαιδευτικούς συντάκτες ότι το υπουργείο Παιδείας , είχε διεκδικήσει απλό τα κλεμμένα που επεστράφησαν στα δημόσια ταμεία το ποσό των 11,5 εκ ευρώ, αλλά τελικά εγκρίθηκαν 9,5 εκ ευρώ.
 Το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί ως εξής:
Α.Δύο εκ. ευρώ στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Βορείου Ελλάδος (Μακεδονίας και Θράκης), προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την αγορά καυσίμων για θέραμανση.
Β. Δύο εκ. ευρώ σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ  για να κλείσουν μικρές διαχειριστικές ανάγκες.
Γ. Δύο εκ. ευρώ στα Ερευνητικά Κέντρα, τα οποία όπως είπε ο κ. Λοβέρδος δυνοπαθούν λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης.
Δ. 1,5 εκ ευρώ στα προγράμματα της Δια Βίου Μάθησης
Ε. Δύο εκ ευρώ στο  Αρεταίειο και Αιγινήτειο Νοσοκομεία
Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας, δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα  υπογράφονται ακόμη 9,5 εκατομμύρια ευρώ για το Υπουργείο μας που προέρχονται από τα λεγόμενα κλεμμένα. Είναι οι μίζες από εκείνους οι οποίοι δωροδοκήθηκαν και τα χρήματα των οποίων κατασχέθηκαν και έχουν τεθεί σε ειδικό λογαριασμό, νομίζω της Τραπέζης Ελλάδος.
    Από αυτά τα χρήματα υπολογίζαμε ότι θα παίρναμε ένα ποσό. Είχαμε ζητήσει 11,5 εκατομμύρια ευρώ, πήραμε 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό το ποσό για το 2014 για τους επόμενους τρεις μήνες δηλαδή και το κατανείμαμε ως εξής: 2 εκατομμύρια στο Αρεταίειο και Αιγινήτειο Νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία αυτά όπως ξέρετε είναι πανεπιστημιακά, έχουν τρομακτικά προβλήματα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία τους και κρίναμε απολύτως απαραίτητο να τα χρηματοδοτήσουμε επιπλέον.
    Στα περιφερειακά πανεπιστήμια της Βορείου Ελλάδος που κάνει περισσότερο κρύο. Από την Ήπειρο μέχρι τη Θράκη θα δώσουμε για τη θέρμανση 2 εκατομμύρια ευρώ ακόμη, στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η Δια Βίου Μάθηση θα πάρει 1,5 εκατ. ευρώ για τα προγράμματά της και θα δοθούν 2 εκατομμύρια επιπλέον στα Ερευνητικά Κέντρα που δεινοπαθούν σε ό,τι αφορά την κρατική χρηματοδότηση, γιατί και εκεί όπως και στα Πανεπιστήμια, αυτή μειώνεται.
    Και 2 εκατομμύρια ευρώ θα μείνουν στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ για να κλείσουν διάφορες μικρές βέβαια, διαχειριστικές τους ανάγκες. Έχουμε συνεννοηθεί με τον κ. Σταϊκούρα γι’ αυτά εδώ και καιρό».

Φωτό:EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.