ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

600 θέσεις για τα ΑΕΙ προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης-Εξοργισμένος ο Α. Λοβέρδος- Τι λέει η πλευρά του Κ. Αρβανιτόπουλου

Δημοσίευση: 13/06/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανοιχτή γραμμή μεταξύ του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου, υπάρχει έως αυτή τη στιγμή, προκειμένου να εμποδιστεί κυβερνητική κρίση.
Ο νέος υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος βρίσκεται  μέχρι αυτή την ώρα (21:00) στο γραφείοο  του με συνεργάτες,  εξοργισμένος με την υπόθεση, και  δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να απολυθούν 536 διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ κι επιμένει, απειλώντας ακόμη και με παραίτηση, να  υιοθετηθεί η πρόταση του απερχόμενου υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου να προκηρυχθούν συνολικά 883 θέσεις.
 Ο Κ. Μητσοτάκης, προβάλλοντας τις μνημονικές  δεσμεύσεις μέχρι πριν λίγο πρότεινε οι 500 θέσεις που αρχικά προέβλεπε η απόφαση του αρμόδιου Τριμελούς Συμβουλίου να γίνουν 600.
 Αυτή η εξέλιξη δεν βρίσκει σύμφωνο τον κ. Λοβέρδο, γι αυτό και εάν δεν υπάρξει υποχώρηση από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν αποκλείεται μέχρι αύριο το πρωί να έχουμε πολιτικές εξελίξεις.
 Πάντως οι συζητήσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων συνεχίζονται .
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος υπουργός υπό την πίεση της διαθεσιμότητας κατάφερε τα Πανεπιστήμια να καταρτίσουν τους οργανισμούς τους , κάτι που θα  έπρεπε να το κάνουν από το έτος 2012.
 ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συνεργάτης, με βεβαιότητα φιλελεύθερος, του απερχόμενου υπουργού Παιδείας κ. Άρβανιτοπουλου σχολιάζοντας τις εξελίξεις της διαμάχης Λοβερδου-Μητσοτάκη για τους διοικητικούς των Πανεπιστημίων μας έλεγε «Οι ποσοτικοί στόχοι απολύσεων και διαθεσιμότητας που έθεσε το Υπουργείο Μεταρρύθμισης υπό την ηγεσία του Μανιτάκη το 2012 μετά από μια κακή διαπραγμάτευση με την Τρόικα, αδικούν τον στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης αλλά και απαίτησης των ανέργων από τον ιδιωτικό τομέα,  “give a bad name”, στον περιορισμό του δημοσίου τομέα και στην απόλυση της μειοψηφίας των όποιων «αχρήστων» δημοσίων υπαλλήλων που μπήκαν από το παράθυρο. 
Γιατί ο περιορισμός του δημοσίου απαιτεί αλλαγή δομών, αξιολόγηση προσωπικού και όχι οριζόντια μέτρα και καταργήσεις κλάδων για την κάλυψη όπως- όπως ποσοτικών στόχων.
Γιατί φιλελεύθερη πολιτική είναι το γεγονός ότι ο Αρβανιτόπουλος οδήγησε με την απειλή των απολύσεων και της διαθεσιμότητας τα Πανεπιστήμια στη σύνταξη Οργανισμών, μετά από 30 χρόνια, και προτείνει να απολυθούν 253 από τους 1136 γιατί περισσεύουν και οι υπόλοιποι 883 να επανατοποθετηθούν γιατί λείπουν.
Είναι το ανάλογο με την απόλυση μερικών δεκάδων καθαριστριών  την ώρα που 12.500 καθαρίστριες ετησίως προσλαμβάνονται από τους δήμους με εννεάμηνες συμβάσεις για να καθαρίζουν τα σχολεία.
Το ελληνικό δημόσιο με το λόγο 1:5 ή 1:10 προσλήψεων/συνταξιοδοτήσεων, που η κυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε το 2012, θα είναι το μικρότερο στην Ευρώπη το 2016.
Και επίσης εάν η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων βρει την μειοψηφία των αχρήστων ας τους απολύσει και τότε να προσλάβει τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα.
Μέχρι τότε οι φανατικοί του εκσυγχρονισμού που δηλώνουν και φιλελεύθεροι ας πιέζουν σε γρήγορη αλλά δίκαιη αξιολόγηση και ας μην ζητούν αίμα στην αρένα. Και να θυμούνται επίσης  ότι στον πυρήνα του φιλελευθερισμού είναι η συναίνεση και ο συμβιβασμός. Η σύγκρουση και μάλιστα η τυφλή σύγκρουση είναι δανεική από τα σοβιέτ".

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ