ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αν προκύψουν κενές θέσεις από τα οργανογράμματα των Πανεπιστημίων δε σημαίνει ότι θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα

Δημοσίευση: 17/06/2014
Κυριάκος Μητσοτάκης
Alt Text: 
Κυριάκος Μητσοτάκης
Title Text: 
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι αν προκύψουν κενές θέσεις από τα οργανογράμματα των Πανεπιστημίων, ότι αυτές θα μπορέσουν να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης,  σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» και υπογράμμισε τα εξής:.
Α.Το ΥΔΜΗΔ προσαρμόζοντας ένα σχετικό αίτημα που είχε λάβει από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε προκήρυξη 600 θέσεων και, όσο διαρκεί η διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων, όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, κανείς δεν θα απολυθεί. Η διαδικασία αυτή διεξάγεται από το ΑΣΕΠ και διαρκεί περίπου 2-3 μήνες.
Β.Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη περισσότερων από 600 θέσεων, γιατί θα θέταμε σε κίνδυνο τις συνολικότερες δεσμεύσεις της χώρας.
 Γ. Περίπου 6.500 υπάλληλοι έχουν απομακρυνθεί από το Δημόσιο το 2013 και το 2014.
Δ. Η σύνδεση της κινητικότητας με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις ήταν εξαρχής ένα προβληματικό μέτρο. Από εκεί και πέρα, είναι μια δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα μας, η οποία θεωρώ ότι δύσκολα θα αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Εμείς διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε να μην υπάρξει νέα διαθεσιμότητα και νέες απολύσεις το 2015.
Ε.Η κυβέρνηση είναι μία και δεν μπορεί να χωρίζεται ούτε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς ούτε σε φιλολαϊκούς και ανάλγητους. Εγώ υλοποιώ κυβερνητικές πολιτικές και αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.
Ζ.Εάν η κυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί το ζήτημα των απολύσεων, εγώ θα ήμουν ευτυχής.
Η. Οι απολύσεις είναι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, στις οποίες δεν συμμετείχα, αλλά ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης οφείλω να υλοποιήσω την κυβερνητική πολιτική.
Θ. Τα κριτήρια για την αξιολόγηση των αποσπασμένων σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών και κομμάτων, είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι στη σκέψη μας να συζητήσουμε ένα σχήμα όπου θα περιοριστούν οι αποσπάσεις και θα διατίθενται μόνο μετακλητοί υπάλληλοι. Η δική μου πρόταση θα ήταν να έχει κάθε βουλευτής δικαίωμα για τρεις μετακλητούς υπαλλήλους και κανένα αποσπασμένο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ