Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» ΤΗΣ ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Δημοσίευση: 22/02/2011

 Μιλά ο κ. Σαμαράς για «μάθημα πολιτικής», «μάθημα δημοκρατίας», «μάθημα συμμετοχικότητας» και «μάθημα αγωνιστικότητας» που παραδίδει σε όλους τους υπόλοιπους η Παράταξή του. Πάνω σε όλα τα παραπάνω έχουμε να τονίσουμε τα εξής: 

  • «Μάθημα Πολιτικής» για τον κ. Σαμαρά, προφανώς, είναι η πλήρης απαξίωση των θεσμών του Σπουδαστικού Κινήματος. Αλήθεια, ας μας απαντήσει η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ποσες φορές συνεδριάζουν τα Δ.Σ. στις σχολές στις οποίες είναι πρώτη. Πόσες φορές προσήλθε, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, στις 6 συνεδριάσεις του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ που κάλεσε η ΠΑΣΠ ΤΕΙ για να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα της έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων;
  • «Μάθημα Δημοκρατίας» για τον κ. Σαμαρά, προφανώς, είναι η συστηματική παραβίαση των δημοκρατικών κανονισμών της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ για αντιπροσωπευτικές εφορευτικές επιτροπές στις φοιτητικές εκλογές και η νοθεία των εκλογών σε διάφορα ΤΕΙ, όπως το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Λαμίας.
  • «Μάθημα Συμμετοχικότητας», για τον κ. Σαμαρά, προφανώς, είναι ο διαδικτυακού τύπου διάλογος εκτός σχολών. Τον ενημερώνουμε πως η Παράταξή του είναι αυτή που δε συμμετέχει σε πολλές Γενικές Συνελεύσεις πανελλαδικά. Είναι αυτή που σε σχολές όπως η ΣΔΟ, η ΣΤΕΓ και η ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Λάρισας δεν επιτρέπει για χρόνια τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων μέσω αυταρχικών μεθόδων.
  • «Μάθημα Αγωνιστικότητας και Διαφάνειας», για τον κ. Σαμαρά, προφανώς, είναι η προσπάθεια των μελών της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, διαχρονικά να εξυπηρετήσουν το καθηγητικό κατεστημένο. Αλήθεια, για ποιο  λόγο, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, δεν έχει υπερψηφίσει σε κανένα Δ.Σ. Σπουδαστών την πρόταση της ΠΑΣΠ ΤΕΙ για επικάλυψη των ονομάτων των σπουδαστών στην εξεταστική περίοδο κατά τα πρότυπα των πανελλαδικών εξετάσεων; Αλήθεια τι έχει να πει ο κ. Σαμαράς για το πόρισμα – κόλαφο των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τους αγωνιστές της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο ΠΑ.ΜΑΚ. και την ΟΝΝΕΔ Α.Ε.;

 

Όσον αφορά τις «πολιτικές θέσεις», καλούμε τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, να σταματήσει τη συρραφή παλαιότερων θέσεών της που καταδικάστηκαν από το σύνολο του Φοιτητικού Κινήματος όπως η ίδρυση μη Κρατικών Πανεπιστημίων και η καθολική κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου, και την αντιγραφή θέσεών μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιγραφής αποτελεί η πρότασή που βρίσκεται στο site μας εδώ και 2 χρόνια για τη μεταρρύθμιση του φοιτητικού Κινήματος με τη δημιουργία της Ενιαίας Βουλής των Φοιτητών και τη διενέργεια Σπουδαστικών εκλογών ανά 2 χρόνια με παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ πιστεύει πως με επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικός διάλογος. Για το λόγο αυτό οι εγκεκριμένες θέσεις από τα όργανα της Παράταξής μας έχουν κατατεθεί εδώ κι ένα μήνα κι αποτελούν, πλέον, μέρος της διαβούλευσης που διενεργείται από την Πολιτεία για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Κι εδώ τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα. Συμμετέχει η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο διάλογο που με τόσο ζήλο κατήγγειλε πριν 2 μήνες;

Τέλος καλούμε τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και τον κ. Σαμαρά ως επικεφαλής της, να πάρει την πολιτική απόφαση για τη διενέργεια Πανσπουδαστικών Συνεδρίων. Να αποκτήσει επιτέλους το Φοιτητικό Κίνημα φωνή και δομημένο πολιτικό λόγο. Άλλωστε οι Σπουδαστικές Εκλογές είναι πολύ κοντά. Εκεί θα κριθούμε όλοι.

 

 

Ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ

 

Αλέξανδρος Π. Θεοδωράκος

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean