ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΑΠΘ για την επιλογή υποψηφίων Πρυτάνεων

Δημοσίευση: 06/06/2014
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
Alt Text: 
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
Title Text: 
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Συμβούλιο Ιδρύματος στη σημερινή του συνεδρίαση 14/2014, 20 Μαΐου 2014, 13:00, συζήτησε το θέμα της επιλογής υποψηφίων πρυτάνεων. Ανακοινώθηκε κατ' αρχάς η παραίτηση του κου Δάτσκου, τη οποία ο υποψήφιος υπέβαλε με το αιτιολογικό ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ουσιαστικά δεν επιτρέπει την εκλογή πρύτανη, ο οποίος δεν προέρχεται από το Ίδρυμα.
Το Συμβούλιο προχώρησε στη διαδικασία επιλογής μεταξύ των υπολοίπων 5 υποψηφίων, ήτοι των καθηγητών Ανδρέα Γιαννακουδάκη, Στέργιου Λογοθετίδη, Περικλή Μήτκα, Ιωάννη Παντή και Ιωάννη Παπαδογιάννη.
Το Συμβούλιο, αφού έλαβε υπ' όψιν την παρουσίαση των στοιχείων των υποψηφίων από το αρμόδιο τριμελές όργανο διενέργειας των πρυτανικών εκλογών, τους πλήρεις φακέλους που κατέθεσαν οι υποψήφιοι και τις αναλυτικές απαντήσεις και διευκρινίσεις που αυτοί έδωσαν κατά την διαδικασία ακροάσεως, επέλεξε με βάση τα κριτήρια που θέτει ο νόμος για την εκλογή στη θέση του πρύτανη, ήτοι το αναγνωρισμένο κύρος και την σημαντική διοικητική εμπειρία (άρθρο 8 παρ. 15 Ν.4009/2011), με ψηφοφορία, τους εξής τρεις υποψηφίους (κατ' αλφαβητική σειρά):
Στέργιο Λογοθετίδη
Περικλή Μήτκα
Ιωάννη Παπαδογιάννη
Το αναλυτικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:
Ανδρέας Γιαννακουδάκης    2 ψήφοι
Στέργιος Λογοθετίδης        11 ψήφοι
Περικλής Μήτκας        10 ψήφοι
Ιωάννης Παντής        1 ψήφος
Ιωάννης Παπαδογιάννης    12 ψήφοι
Το Συμβούλιο επισημαίνει ότι ο αριθμός των ψήφων για κάθε υποψήφιο κατά κανένα τρόπο δεν υποδηλώνει αξιολογική κατάταξη.
Το Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι τα πλήρη πρακτικά της συνεδριάσεώς του θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του, σε εύθετο χρόνο.
Τέλος, το Συμβούλιο επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους υποψηφίους για το ενδιαφέρον τους να υπηρετήσουν το Πανεπιστήμιο σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.
Συμβούλιο Ιδρύματος Α.Π.Θ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.