ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ανάλαβε καθήκοντα ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Δημοσίευση: 02/09/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

υχαριστώντας την Πανεπιστημιακή κοινότητα που τον εμπιστεύτηκε και επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του να εργαστεί για ένα Πανεπιστήμιο που θα έχει ως αδιαπραγμάτευτο στόχο την αριστεία, σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του, ανέλαβε χ  επίσημα τα καθήκοντά του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο   Αχιλλέας Ζαπράνης, Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ιδρύματος.
Ο κ. Ζαπράνης αναφέρθηκε τιμητικά στο έργο όλων των προηγούμενων Πρυτανειών, τονίζοντας ιδιαιτέρως, ότι, «χάρη στην προσπάθεια πολλών ανθρώπων το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι σήμερα ένα δημόσιο Ίδρυμα που ξεχωρίζει για το περιβάλλον ποιότητας, ελευθερίας, δημοκρατίας, αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης που προσφέρει σε όλους: τους φοιτητές, τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, τους εργαζόμενους σε αυτό».
Δίνοντας το σύνθημα για μια δυναμική πορεία σε πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, ο κ. Ζαπράνης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:  «Αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Πρύτανη έχοντας πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και των δυσκολιών που αναμένεται να αντιμετωπίσουμε, σε μια αντίξοη συγκυρία για τη χώρα και την ανώτατη εκπαίδευση. Θα κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε επιλογές που θα κρίνουν το μέλλον του Πανεπιστημίου για τα επόμενα χρόνια. Σήμερα, αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη με ενθουσιασμό και εμπιστοσύνη στη δύναμη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που αποτελεί τη συνισταμένη των δυνάμεων όλων των μελών της Πανεπιστημιακής του Κοινότητας. Είμαι σίγουρος ότι με τις προσπάθειες και τη συνεργασία του Συμβουλίου, της Συγκλήτου, των Πρυτανικών Αρχών, των μελών ΔΕΠ, των διοικητικών υπαλλήλων μπορούμε να πάμε το Πανεπιστήμιό μας ψηλότερα».
Ο νέος Πρύτανης επισήμανε με έμφαση ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει «να υπάρξει Στρατηγικός Σχεδιασμός, βασισμένος στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ιδρύματός, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του. Σχεδιασμός, ο οποίος θα λειτουργήσει ως πυξίδα για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου. Αυτός θα αποτελεί τη συμφωνία με τις προηγούμενες αλλά και τις επόμενες γενιές της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας».
Τέλος, υπογραμμίζοντας ότι «μόνος του δεν μπορεί να πετύχει κανένας τίποτα», ζήτησε την εμπιστοσύνη και την ενεργή συμμετοχή όλων, στις προσπάθειες για πρόοδο και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Η θητεία του κ. Ζαπράνη είναι τετραετής.
 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.