ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ανησυχούν οι Πρυτάνεις για τις Μετεγγραφές και την αυτοχρηματοδότηση

Δημοσίευση: 26/08/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την έντονη ανησυχία για τις Μετεγγραφές και  την αυτοχρηματοδότηση ,εκφράζει  το  Διευρυμένο Συντονιστικό  της Συνόδου των Πρυτάνεων  με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη σημερινή συνεδρίαση,στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με συμμετοχή και των νεοεκλεγμένων Πρυτάνεων.
Ειδικότερα στη συνεδρίαση Διευρυμένο Συντονιστικό  της Συνόδου των Πρυτάνεων  κ διαπίστωσε ομόφωνα τα ακόλουθα:
1.    Αναφορικά με τη νέα σημαντική μείωση τους Προϋπολογισμών εκφράζει έντονη ανησυχία για την υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων και τις συνακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις στις βασικές λειτουργίες και το ακαδημαϊκό τους έργο. Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία την Συνόδου προτίθεται να συναντήσει τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών.
2.    Στο θέμα των μετεγγραφών, το Συντονιστικό της Συνόδου εκφράζει εκ νέου τη διαφωνία του με τη νομοθετική ρύθμιση του περασμένου Μαΐου, η οποία ψηφίστηκε χωρίς αξιολόγηση των επιπτώσεων στα Ιδρύματα και η οποία αναμένεται να έχει δραματικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία,  πλήττοντας εξίσου τα κεντρικά και περιφερειακά Πανεπιστήμια.
3.    Στο θέμα των λιμναζόντων φοιτητών, η Σύνοδος των Πρυτάνεων αναμένει την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές οι οποίοι, μέσω της δήλωσης μαθημάτων κατά τα δύο τελευταία  ακαδημαϊκά έτη 2012-13 και 2013-14, έχουν συμμετάσχει στην εξεταστική διαδικασία και κατά συνέπεια  έμπρακτα ενδιαφέρονται για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να λάβουν μέρος στις πλήρεις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ