ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Απέσυρε «φωτογραφική» ρύθμιση η υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 06/05/2010

εφ’ όρου ζωής στο χώρο που διδάσκουν τα μέλη ΔΕΠ. Αυτό αφορά γύρω στα είκοσι πέντε άτομα» είπε η υπ. Παιδείας και διερωτήθη: « Και επειδή έχει γίνει πολλή συζήτηση –έχει κατατεθεί δύο, τρεις φορές, ιδίως από τα κόμματα της Αριστεράς- θέλω να σας ρωτήσω το εξής:
Γιατί δεν ισχύει το ίδιο με τους συζύγους των γιατρών του Ε.Σ.Υ. και ότι όπου υπηρετούν οι γιατροί του Ε.Σ.Υ., εκεί και αυτοί θα πρέπει να αποσπώνται επ’ άπειρον; Γιατί δεν ισχύει με τους μηχανικούς των νομαρχιών; Γιατί δεν ισχύει για τους δασκάλους; Γιατί δεν ισχύει για τους καθηγητές, ότι όπου υπηρετούν να αποσπώνται και οι σύζυγοί τους; Γιατί, λοιπόν, πρέπει να νομοθετήσουμε για μια ομάδα και μάλιστα να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα πως «αφορά τριάντα ανθρώπους, άρα, δεν είναι και τίποτα΄.
Το πολιτικό δίλημμα είναι πάντα μεγάλο. Και τι θα γίνει, αν βοηθήσουμε αυτούς τους τριάντα ανθρώπους; Ούτε καν συζήτηση δεν χρειαζόταν να το κάνω. Δεν πρέπει όμως, όταν λέμε ότι αυτό το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει, να ξεκινήσουμε από όλα αυτά τα μικρά πράγματα; Θα πρέπει να εξυπηρετούμε μόνο αυτούς που φτάνουν μέσα στην Αίθουσα και αυτοί που δεν φτάνουν να μην αλλάζει ποτέ η ζωή τους;”.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.