Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Από 29 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις Μετεγγραφών –Δεν δικαιούνται μετεγγραφή οι εισακτέοι του 10%

Δημοσίευση: 17/09/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Έως και 26 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι εγγραφές  τωνμ πρωτοετών φοιτητών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και   τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει το σύστημα στο υπουργείο Παιδείας, όπου θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τις μετεγγραφές.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής και τόνισε τα εξής:
Α. έχουμε δύο κατηγορίες. Είναι η μεγάλη μάζα, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και ειδικές κατηγορίες με νόμο που ψηφίστηκε το Μαΐο του 2014 και είναι και η άλλη κατηγορία με τα οικονομικά κριτήρια με νόμο που ψηφίστηκε αργότερα. Συγχρόνως θα υποβάλλεται μια αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας και από εκεί και πέρα οι αιτήσεις αυτές θα διαβιβαστούν στα αντίστοιχα τμήματα, όπου θα γίνεται και ο έλεγχος των δικαιολογητικών για να προχωρήσουν στην μετεγγραφή των φοιτητών αυτών.
Β.Τα πράγματα πάνε όπως προβλέψαμε, αυτό όμως που θα ήθελα να διευκρινίσω  είναι ότι επειδή ο νόμος δεν υπήρχε και είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε ισχύ φέτος και δεν έχουμε σαφή εικόνα αριθμού, ζητήσαμε με τη διαδικασία της εγγραφής να κάνουν και μία δήλωση ενδιαφέροντος  για το ποιοι προτίθενται  να μετεγγραφούν και που προτίθενται να μετεγγραφούν. Αυτό γίνεται για να έχουμε ένα κατ’αρχήν αριθμό. Δεν λέμε ότι θα είναι και ο πραγματικός αριθμός, αλλά να έχουμε μια αρχική εκτίμηση  με τη λήξη των εγγραφών, και να ξέρουμε πόσοι περίπου θα είναι οι φοιτητές που θα κάνουν μετεγγραφή, γιατί έχουμε και το πρόβλημα των κεντρικών πανεπιστήμιων που θα δεχθούν το μεγάλο αριθμό φοιτητών.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ
Γ.Δικαίωμα μετεγγραφών έχουν αυτοί οι οποίοι έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο του 2014, αυτοί δικαιούνται μετεγγραφή και μόνο, ό νόμος είναι σαφής.
Δεν δικαιούνται μετεγγραφή όσοι πέρασαν με το 10%, διότι δεν έδωσαν εξετάσεις τον Ιούνιο 2014 όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά έδωσαν εξετάσεις το 2013 και χρησιμοποίησαν το 10% με την περσινή τους βαθμολογία.
Δ.Τη Δευτέρα πιστεύουμε ότι θα βγουν και οι  δύο Υπουργικές Αποφάσεις που θα προβλέπουν  τις περιπτώσεις αλλά και τη διαδικασία με την οποία θα γίνονται οι μετεγγραφές.
Για τα προβλήματα των Πανεπιστημίων  και των ΤΕΙ :
Ε.Κάθε βδομάδα έχουμε συναντήσεις με Πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους Προέδρους των ΤΕΙ και συζητάμε αναλυτικά όλα τα θέματα για να βρούμε λύσεις . Υπάρχει όντως πρόβλημα, και θα ήθελα να σας πω ότι θα γίνει κάποια επιπλέον οικονομική ενίσχυση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που θα δεχθούν το μεγαλύτερο βάρος. Το θέμα των διαθεσιμοτήτων και το θέμα του προσωπικού αυτό είναι κάτι το οποίο θα συζητηθεί σε επίπεδο Υπουργών.

Σχόλια (19)

 
Κώστας
17 Σεπ 2014 13:33

Οι εισακτέοι με τις φετινές εξετάσεις του 10% που έχουν τα προσόντα σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου, δικαιούνται μετεγγραφή Πρόκειται για μικρό ποσοστό επί του 10% και αφορούν θέσεις των φετινών επιτυχόντων. Μιλάμε κυρίως για τριτέκνους και πολυτέκνους. Ο νομοθέτης δεν είχε σκοπό να αποκλείσει ένα ποσοστό επί του 10% που έχουν τις προϋποθέσεις από τους φετινούς επιτυχόντας από τις μετεγγραφές.Είναι άδικο, αυτά τα παιδιά που θυσιάζουν μια χρονιά για να έρθουν κοντά στο σπίτι τους, το κράτος να τα αποκλείει από τις μετεγγραφές από μια ασαφή διατύπωση του νόμου. Συμμετείχαν στις φετινές εξετάσεις και πολλοί έχουν ήδη αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις. Τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά κύριε Υπουργέ; Οι οικογένεια θα νοικιάσει και τρίτο σπίτι; Δεν ζητάμε να φέρετε τα άλλα μας παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις αλλά αυτό που πέρασε φέτος. Δεν αντέχουμε άλλο οικονομικά.Σας παρακαλούμε πολύ να εξετάσετε αυτές τις περιπτώσεις και να δώσετε δίκαιη λύση.

 
Μαν Χρυσόγελος
17 Σεπ 2014 14:07

Τίποτα δηλαδή για αναδρομικότητα, πλην έμμισθων Δ.Υ και αιρετών της Τ.Α χωρίς καμιά ποσόστοση και χωρίς κανένα εισοδημ. κριτήριο... που πάνε αναδρομικά έωςκαι 5 ή 7 έτη!!! Ντροπή κ. Γενικέ...Εμείς απλά ρωτάμε τον κ. Γενικό, τι έγινε πέρυσι τον Μάιο και διευκρίνιζε στις Γραμματείες με έγγραφό του:... Αναφορικά με τους φοιτητές που βρίσκονται ήδη στους επιτυχόντες μεταφοράς θέσης με βάση το εισοδηματικό κριτήριο(παρ. 7, άρθρο 3 της Φ1/182016/Β3/28-11-2013,( 3030 Β΄)και αδυνατούν να προσκομίσουν για έλεγχο τα δικαιολογητικά για τα οποία είχαν δεσμευτεί κατά τη διάρκεια της υποβολής της ηλεκτρονικής τους αίτησης, δεν είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη εφόσον δεν επηρέασαν τη σειρά επιτυχίας τους.http://www.esos.gr/arthra/fitites-ta-nea/fitites-eidiseis/meteggrafes-di...Τέτοιος έλεγχος θα ξαναγίνει;;;Γιατί δεν δημοσιεύσατε ποτέ αυτά τα ονόματα που πήραν Μεταφορά θέσης; Τι είναι κρατικό μυστικό; Τι φοβάστε;;; ======Όσον αφορά τη μεγάλη μάζα, όπως θέλετε να την παρουσιάζετε σκόπιμα, σας είπαμε:...θα δηλώνει λέει ο κάθε νέος φοιτητής που εγγράφεται την "βούληση" του, που θέλει να πάει με μετεγγραφή, χωρίς έλεγχο δικαιολογητικών! Ο καθένας κ. Γενικέ που εγγράφεται θα μπορεί να δηλώνει ότι θέλει... Θα γίνει ΠΑΝΙΚΟΣ!! Και περιμένετε να βγάλετε μετά ασφαλή συμπεράσματα για τους αριθμούς υποψηφίων για μετεγγραφή ή ψάχνετε για δικαιολογίες για να αλλάξετε τις προϋποθέσεις των Μετεγγραφών;;;Κ. Κυριαζή εσείς και πέρυσι ήσασταν στην ίδια θέση και γνωρίζατε...

 
Τάκης
17 Σεπ 2014 15:09

Οι υποψήφιοι που έλαβαν εφέτος -2014- μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις μέσω του 10% και πέτυχαν κατέλαβαν ΝΕΑ θέση. Με ποια λογική το υπουργείο απαγορεύει αυτούς τους επιτυχόντες φοιτητές που διαγωνίστηκαν ξανά να ζητήσουν μεταφορά της ΝΕΑΣ τους θέσης που πέτυχαν; Δηλαδή το δικαίωμα της μετεγγραφής στους επιτυχόντες του 2014 δίνεται μόνο στο 90% και όχι στο 10%; Και ενώ ζητούσαμε επίμονα από τον Ιούνιο που γίνονταν εξετάσεις και μηχανογραφικά να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο αυτό το θέμα, έρχεται τώρα 17/9 και απαγορεύει ξαφνικά τις μετεγγραφές στους επιτυχόντες με το 10%;Κύριε Υπουργέ ζητάμε την κατανόηση και διόρθωση στο αυτονόητο.

 
Γ.Κ
17 Σεπ 2014 15:12

Για ακόμη μία φορά καμία αναφορά για αναδρομική ισχύ στις μετεγγραφές των πολυτέκνων. Είναι το λιγότερο ντροπή να δίνεται αναδρομικότητα σε μετεγγραφές ΕΜΜΙΣΘΩΝ δημοσίων υπαλλήλων και αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι στους πολύτεκνους και υπερπολύτεκνους!!! Κάτι δεν έχει ιεραρχηθεί σωστά στο υπουργείο παιδείας, διαφορετικά πρόκειται για πόλεμο κατά των πολύτεκνων οικογενειών…Είναι τι πολύ 723 φοιτητές για 4 ακαδημαϊκά έτη!!! Το υπουργείου έχει όλα τα στοιχεία από τις περσινές μετεγγραφές για το πόσους από αυτούς πλέον θα έχουν τελειώσει τις σχολές τους και πόσοι θα έχουν πάει πλέον στο τελευταίο έτος σπουδών, είναι δεδομένο ότι ο αριθμός θα είναι μικρότερος στην πράξη. Μόνο όσοι έχουν πραγματική ανάγκη θα κάνουν την χρήση του πιθανού αυτού δικαιώματος αφού θα χρειαστούν σίγουρα επιπλέον χρόνο και κόπο για να περάσουν τα μην αναγνωρισμένα μαθήματα.Να μην ξεχνάμε ότι τα αποτελέσματα των περσινών μετεγγραφών δεν δημοσιεύθηκαν ΠΟΤΕ!!!

 
Γιάννης
17 Σεπ 2014 15:27

Στην παράγραφο 6 ορίζεται ότι: “ η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου αφορά στους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-2014 και εντεύθεν”Η διατύπωση αυτή οδήγησε στην λανθασμένη ερμηνεία εξαίρεσης των επιτυχόντων του 10% των θέσεων που καταλαμβάνουν απόφοιτοι των δύο προηγούμενων ετών, παρ’ότι λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου με την κατοχυρωθείσα βαθμολογία καταλαμβάνοντας θέση πρωτοετούς σε κάποια σχολή και δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται ανισότητα μεταξύ πολιτών που εισήχθησαν πρωτοετείς την ίδια χρονιά στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.Η διαδικασία κατάληψης των 10% των θέσεων προβλέπεται από τον νόμο- αναφέρεται στο άρθρο 9 της τροπολογίας (http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb...) ως ισότιμη διαδικασία επιλογής με βάση την βαθμολογία τους που προήλθε από ισότιμες εξετάσεις προηγούμενων ετών και δεν συνιστά υποδεέστερη θέση μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και συνεπώς θα πρέπει να αρθεί η αδικία που προήλθε από την διατύπωση της παραγράφου. Η προσπάθεια περιορισμού του δικαιώματος στους επιτυχόντες της σχολικής χρονιάς 2013-2014 και εντεύθεν, με την ερμηνεία της διατύπωσης καταλήγει σε άδικη μεταχείριση μερίδας του 10% που έχουν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 53 και σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα πριν την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου.

 
ΜΑΡΙΑ
17 Σεπ 2014 15:39

Τα παιδιά του 10% ,πολύτεκνα γιατί τα βγάζετε έξω, την στιγμή που εισήχθησαν στις σχολές φέτος(2013-14), όπως όλοι .Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι μεγάλη αδικία. Κάναμε το 10% ,επειδή δεν πήραμε τα προηγούμενα χρόνια μεταγραφή για να μπορούμε να πάρουμε φέτος ως πολύτεκνοι -αφού αυτό ψηφίστηκε το Μάιο-και ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ βάζετε και το παρακάτω "Η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου αφορά στους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-2014 και εντεύθεν. ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!!. Γιατί δεν διευκρινίζετε" σε όσους έκαναν μηχανογραφικό το σχολικό έτος 2013-2014 " ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;ΕΛΕΟΣ

 
Marios
17 Σεπ 2014 20:55

Σχετικά με τους επιτυχόντες με το 10% και την απαγόρευση των μετεγγραφών, πρόκειται για μεγάλο λάθος και παρανόηση. Η θέση που πέτυχαν είναι ΝΕΑ. Οι επιτυχόντες του 10% φέτος, όσοι το αποφασίσουν, για να εγγραφούν στη ΝΕΑ τους θέση θα πρέπει να διαγραφούν από την παλιά. Πρόκειται για πολύ μικρό αριθμό, ποσοστό του 10%, που θα αποφασίσουν να θυσιάσουν ένα χρόνο σπουδών και να αλλάξουν σχολή. Όσοι από αυτούς επιθυμούν και έχουν τα προσόντα του νόμου (τρίτεκνοι, αδέλφια που φοιτούν σε άλλες πόλεις κλπ) θα ζητήσουν μετεγγραφή. Το υπουργείο αφού έδωσε το δικαίωμα σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις του νόμου θα πρέπει να το επεκτείνει ώστε να καλύψει το 100% των φετινών επιτυχόντων.

 
J
17 Σεπ 2014 22:12

Oι υποψήφιοι που έλαβαν εφέτος -2014- μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις μέσω του 10% και πέτυχαν, κατέλαβαν ΝΕΑ θέση. Με ποια λογική το υπουργείο απαγορεύει αυτούς τους επιτυχόντες φοιτητές που συμμετείχαν ξανά, να ζητήσουν μεταφορά της ΝΕΑΣ τους θέσης που πέτυχαν; Δηλαδή το δικαίωμα της μετεγγραφής στους επιτυχόντες του 2014 δίνεται μόνο στο 90% και όχι στο 10%; Και ενώ ζητούσαμε επίμονα από τον Ιούνιο που γίνονταν εξετάσεις και μηχανογραφικά να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο αυτό το θέμα, έρχεται τώρα 17/9 και απαγορεύει ξαφνικά τις μετεγγραφές στους επιτυχόντες με το 10%;Αυτό και αν είναι ανισότητα και αδικία!Κύριε Υπουργέ ζητάμε την κατανόησή σας και με παρέμβαση στη διόρθωση του αυτονόητου.

 
ΚΧ
17 Σεπ 2014 23:44

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΑΣ ΑΡΚΑΕΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΝΟΜΟΥΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥ 10% ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΞΟΔΑ. ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ 10% ΑΝΙΣΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥ13 ΚΑΙ ΤΟΥ 12. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΡΑΓΕ ΟΤΙ ΚΙΝΗΣΤΕ ΑΝΑΡΧΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ????? ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΘΥΣΙΑΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΔΙΚΑ?????? ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ??????? ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΝΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 10% ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΣΕ ΚΟΛΛΕΓΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
karavan
18 Σεπ 2014 08:14

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ?ΣΕ ΠΟΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 90 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟ 10 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ?ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΤΕΓΡΑΦΕΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥ ΟΝΤΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ?ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ,ΜΕ ΑΔΕΡΦΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ) ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ -ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ 3 ΣΠΙΤΙΑ ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ?ΠΩΣ Ν ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΓΡΙΦΟ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ 10 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ?ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΟΝΙΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΝΗΝΤΑ

 
zoi
18 Σεπ 2014 11:19

Έχει καταλυθεί η ισονομία μεταξύ των πολιτών !Ο νόμος είναι ασαφής για το 10% και οι ασάφειες πρέπει να διορθώνονται εξασφαλίζοντας την ισότητα μεταξύ των πολιτών . Οι φοιτητές που πέτυχαν με το 10% είναι υποδεέστεροι από τους άλλους ή δεν έδωσαν Πανελλαδικές ή δεν θα είναι πρωτοετείς?Γνωρίζετε ότι κάποια παιδιά πολύτεκνα και τρίτεκνα δεν πέρασαν πουθενά γιατί δεν δήλωσαν σχολές επειδή δεν μπορούσαν να τα στείλουν οι γονείς του σε άλλη πόλη και πέρασαν φέτος για πρώτη φορά με το 10%? Αυτοί τι θα γίνουν ,είναι και αυτοί πρώτοι φορά φοιτητές. Έλεος!!!!! Τι πρέπει να κάνουμε παραπάνω. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αγαπητοί γονείς και μαθητές , εμείς όλοι που αναρτούμε αυτά τα σχόλια γιατί καιγόμαστε. Αυτός ο αποκλεισμός είναι παραλογισμός. Καταλύει αυτή η απόφαση το κράτος δικαίου.

 
ALEX
18 Σεπ 2014 13:37

Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 10% ΞΕΧΙΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΣΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΛΥΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

 
Γιάννης
18 Σεπ 2014 13:46

Αίσχος. Εγώ έκανα δέκα τις εκατό για να πάω στη πόλη μου και τώρα ΒΓΕΝΕΙ και μου λέει ότι δεν δικαιούσε τη μεταγραφή? Απαιτούμε να αλλάξετε το νόμο το συντομότερο δυνατό. Οι έγραφες τελειώνουν.

 
ιων
18 Σεπ 2014 22:26

ΑΙΣΧΟΣΠαιδιά που όλοι καταλαμβάνουν ΝΕΕΣ θέσεις επιτυχίας, να χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.Στους προνομιούχους (90%) και στους κακόμοιρους (10%).Δεν αντιλαμβάνεστε ότι για ένα πραγματικά πολύ μικρό αριθμό παιδιών, (ποσοστό του 10%), γίνεστε ΑΔΙΚΟΙ και ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ.ΚΡΙΜΑ!!Θα ΕΠΡΕΠΕ να αντιλαμβάνεστε, ότι είσαστε σε αυτή τη θέση για να διορθώνετε τα όποια λάθηκαι όχι με κινήσεις πανικού, να ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι ασκείτε πολιτική.

 
Πολυξένη
04 Οκτ 2014 19:35

Αίσχος! Αν είναι δυνατόν να ΜΗΝ ισχύουν οι μετεγγραφές για ένα ποσοστό 10%. Σε ποιο παράλογο κράτος ζούμε και ποιοι παράλογοι μας κυβερνούν!; Αν ήταν να το κάνουν αυτό, έπρεπε να γίνει αφού τα παιδιά μας διαγράφτηκαν από την προηγούμενη σχολή τους και ετοιμάστηκαν για τη νέα. Είναι δυνατόν, προσωπικά που έχω κι άλλο παιδί να σπουδάζει σε άλλη πόλη από αυτήν που μένω, να μπορώ να στείλω το παιδί μου σε τρίτη πόλη; Δηλαδή εκεί που πέρασε; Όντας πολύτεκνη που το τρίτο μου παιδί ετοιμάζεται για πανελλήνιες και που εργάζεται ΜΟΝΟ ο σύζυγος. Αυτοί που το σκέφτηκαν αυτό, έχουν καθόλου κοινό νου;

 
Παντελής
04 Οκτ 2014 19:40

Μήπως όλοι εμείς που έχουμε το ίδιο πρόβλημα θα πρέπει να κάνουμε κάτι γιατί η πολιτεία και οι υπουργοί μας αφήνουν τα παιδιά μας έξω από τη μόρφωση; Έχω μείνει άναυδος με αυτήν την απόφαση !!!

 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
08 Οκτ 2014 14:24

Παιδιά με απλές διαμαρτυρίες δεν γίνεται τίποτα .Και εγώ ανήκω στο 10% και στο υπουργείο με διαβεβαίωναν ότι δικαιούμαι μεταγραφή έτσι όπως και εσείς συμπλήρωσα μηχανογραφικό σύμφωνα με την τότε διαβεβαιωσή τους . Εγώ δεν θα κάτσω άπραγος ,θα κινηθώ δικαστικώς .Έγκριτοι δικηγόροι μου ,έχουν πει ότι θα κερδίσω την δίκη.Αν θέλετε όλοι μαζί μπορούμε να καταφύγουμε για επισπευθεί και η δικαστική διαδικασία.

 
Δημήτρης
09 Οκτ 2014 00:45

Αλέξανδρε, μαζί σου!! Πώς γίνεται η δουλειά; Βάζουμε όλοι δικηγόρο και πληρώνουμε από κάτι; Γιατί τα έξοδα για δικηγόρο είναι πολλά για να τα επωμιστεί ένας μόνος του (εκτός και αν είσαι απο τους ελάχιστους "έχοντες"...)

 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
19 Οκτ 2014 09:40

Δημήτρη και όλοι οι λοιποί ,καταρχάς συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση .Δεν είμαι από τους ελάχιστους "έχοντες'', απλώς το κόστος της δίκης σίγουρα θα επιβαρύνει τους γονείς μου πολύ λιγότερο από ότι τα χρόνια σπουδών μου σε μια άλλη πόλη και για αυτό θα καταφύγω. Επιπλέον , καλύτερο θα ήταν οι μεμονωμένες προσφυγές για να αυξηθούν οι πιθανότητες νίκης ενός από εμάς ,καθώς έτσι δημιουργείται δεδικασμένο για όλους με το 10%.Όσον αφορά την ισότητα μας(10%) με το 90% ,είναι πως αυτοί που έδωσαν φέτος (90%ΤΟΥ 2014)πανελλήνιες και πήραν μετεγγραφή θα έχουν δικαίωμα του χρόνου να κάνουν (ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥς10%(ΤΟ 2015) .Άρα αυτοί θα κάνουν του χρόνου 10% (όπως κάναμε εμείς φέτος),αλλά έχουν πάρει και την μετεγγραφή BONUS φέτος(2014) πράγμα το οποίο εμείς δεν πήραμε ποτέ.ΕΠΟΜΕΝΩς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥς 2014-2015 ΚΑΙ ΑΡΑ Ο ΝΟΜΟς ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟς .Αυτό είναι ένα από τα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ επιχειρήματα που υπάρχουν.Υ.Γ πιστεύω πως οι ενέργειες μας ,παρά το ότι πρέπει να είναι μεμονωμένες ,πρέπει να είναι και συντονισμένες .ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ