Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ασφαλιστικά μέτρα για να απαγορευθούν οι εγγραφές στα Κολλέγια

Δημοσίευση: 08/09/2009


esos_1Ρεπορτάζ:esos.gr

Τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να αποφευχθούν τα τετελεσμένα, με απαγόρευση εγγραφών στα Κολλέγια θα ζητήσει το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών, η ΠΟΣΔΕΠ , σύμφωνα με απόφαση που έλαβε.

Ειδικότερα η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΠΟΣΔΕΠ στην 4η Συνεδρίασή της σχετικά με την επικείμενη χορήγηση αδειών λειτουργίας από το ΥΠΕΠΘ σε πολλές δεκάδες ιδιωτικών κερδοσκοπικών πανεπιστημίων (Κολλεγίων) αποφάσισε τα ακόλουθα:

Α) Αμέσως μόλις εκδοθούν οι άδειες λειτουργίας των Κολλεγίων η Ομοσπονδία, σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα τις προσβάλλει με αιτήσεις ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ακόμα, θα ζητήσει αμέσως τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να αποφευχθούν τα τετελεσμένα, με απαγόρευση εγγραφών στα Κολλέγια. Επίσης, θα προσφύγει εναντίον των μητρικών πανεπιστημίων στους εποπτεύοντες διοικητικούς φορείς και στα δικαστήρια των χωρών που εδρεύουν. Τέλος, μελετάμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων να επανεξετάσει το όλο ζήτημα, γνωρίζοντας ότι οι μέχρι σήμερα αποφάσεις του, εκδόθηκαν με ελλιπέστατη, αν όχι ουσιαστικά ανύπαρκτη, νομική υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και των Πανεπιστημίων.

Β) Ξεκινούμε άμεσα -και μέσα στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου- ουσιαστική ενημέρωση της Πολιτειακής και Πολιτικής ηγεσίας της Χώρας τόσο για το καίριο θέμα των Κολλεγίων, όσο και για τα άλλα θέματα μεγάλης σπουδαιότητας που απασχολούν τους Πανεπιστημιακούς και τα Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων είναι το μισθολογικό, η καθυστέρηση διορισμού 800 νεοεκλεγμένων συναδέλφων, τα θεσμικά και η Π α ν ε λ λ ή ν ι α Ο μ ο σ π ο ν δ ί α Σ υ λ λ ό γω ν Δ ι δ α κ τ ι κ ο ύ κ α ι Ε ρ ε υ ν η τ ι κ ο ύ Π ρ ο σ ω π ι κ ο ύ 1

χρηματοδότηση των πανεπιστημίων. Παράλληλα ενημερώνουμε τις σημαντικές Ομοσπονδίες, Επιμελητήρια και άλλους μαζικούς φορείς για όλα αυτά τα θέματα.

Γ) Αποφασίζουμε να προχωρήσουμε σε ευρεία ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της Κοινωνίας γενικότερα με όλα τα προσφερόμενα μέσα. Η ενημέρωση θα συντελεστεί με ποικιλία κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων, που θα είναι αντίστοιχες της έντασης των προβλημάτων καθώς και του βαθμού ανταπόκρισης της Πολιτείας στην επίλυση τους. Πάντα βέβαια με το σεβασμό που προσήκει στη θέση και στο ρόλο του πανεπιστημιακού δασκάλου στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις και πρακτικές βασική έγνοια μας αποτελεί πάντα η προάσπιση -ως κόρης οφθαλμού- της ερευνητικής, εκπαιδευτικής, αλλά και διοικητικής λειτουργίας του ελληνικού πανεπιστημίου, παράλληλα με τη διαφύλαξη αλλά και περαιτέρω εντατικοποίηση της αναβάθμισης της ποιότητας και ακαδημαϊκότητας του πανεπιστημιακού μας συστήματος συνολικά.


Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ