ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αύξηση θέσεων στα Κρατικά Πανεπιστήμια Κύπρου λόγω οικονομικής κρίσης

Το ζήτησε το υπουργείο Παιδείας Κύπρου
Δημοσίευση: 20/04/2013
Μετά τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία της Κύπρου, το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (στη φωτό ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος) έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες να
αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και συγκεκριμένα σε αυτές που αφορούν
στην κάλυψη εξόδων για τις σπουδές των παιδιών τους σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού, ζήτησε από τα Κρατικά Πανεπιστήμια να διερευνήσουν τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των προσφερόμενων θέσεων σε νεοεισερχόμενους προπτυχιακούς φοιτητές κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014, χωρίς επιπρόσθετο κόστος για το κράτος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε Κύπριους φοιτητές να σπουδάσουν στον τόπο τους.
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανταποκρινόμενο στην έκκληση του Υπουργείου Παιδείας και
Πολιτισμού, δήλωσε ότι, κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014, θα προσφέρει εκατόν (100) επιπρόσθετες θέσεις σε νεοεισερχόμενους προπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2013. Επιπλέον θα προσφέρει διακόσιες (200) πρόσθετες θέσεις, για μετεγγραφές Κυπριών φοιτητών που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Όλες οι θέσεις θα κατανεμηθούν σε διάφορους κλάδους, με τρόπο ώστε να μην απαιτηθούν επιπρόσθετες δαπάνες.
Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε αυτό το στάδιο, δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει συγκεκριμένο αριθμό πρόσθετων θέσεων νεοεισερχόμενων προπτυχιακών φοιτητών, καθώς και αριθμό θέσεων για μετεγγραφές Κυπρίων φοιτητών που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, λόγω της εργαστηριακής μορφής των προγραμμάτων του και της ιδιομορφίας που αυτά έχουν. Μελετούνται όμως οι δυνατότητες που υπάρχουν για αύξηση του αριθμού των φοιτητών σε κάθε κλάδο σπουδών και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν άμεσα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.