ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ψήφισμα σπουδαστών ΑΣΠΑΙΤΕ Ηρακλείου

Δημοσίευση: 04/05/2010

διδασκόντων, του διοικητικού προσωπικού του παραρτήματος Ηρακλείου, εκπροσώπους της διοικούσας επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς και της προϊσταμένης του γενικού τμήματος Παιδαγωγικών μαθημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ. Στα πλαίσια της ημερίδας αυτής ψηφίστηκαν τα παρακάτω:

 

Α. Δεν διευκρινίζεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, εάν το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας που χορηγεί η ΑΣΠΑΙΤΕ στα πλαίσια του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ), θα εξακολουθεί να ισχύει ως πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, προκειμένου οι κάτοχοι να μπορούν να διοριστούν στην δημόσια εκπαίδευση.

 

Β. Σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, με βάση το οποίο χορηγείται το ως άνω Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του Ε.Π.ΠΑΙ.Κ, ο σπουδαστής οφείλει να εκπληρώσει τις παρακάτω υποχρεώσεις:

  • Παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση σε μαθήματα παιδαγωγικής, διδακτικής και νέων τεχνολογιών σχετικά με την εκπαίδευση, που προσφέρονται στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος της ΑΣΠΑΙΤΕ. Παράλληλα και καθ’όλη τη διάρκεια της φοίτησης πραγματοποιούνται συνεχείς αξιολογήσεις της πορείας του υπό τη μορφή προόδων και εργασιών.
  • Συμμετοχή στο πρόγραμμα πρακτικής διδασκαλίας, που περιλαμβάνει διδασκαλίες και παρακολουθήσεις τόσο στα πλαίσια της σχολής, όσο και σε σχολικές μονάδες.
  • Εκπόνηση πτυχιακής-διπλωματικής εργασίας.

 

Γ. Είναι προφανές ότι το ως άνω πρόγραμμα θα υπερέχει κατά πολύ του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας που προβλέπει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο τόσο σε χρονική διάρκεια (δυο εξάμηνα αντί ενός) όσο και ως προς το περιεχόμενο σπουδών. Κατόπιν τούτου, απαιτούμε να συμπεριληφθεί ρητά στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο ότι με το ως άνω Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του Ε.Π.ΠΑΙ.Κ της ΑΣΠΑΙΤΕ εξασφαλίζεται η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια και δεν απαιτείται κανένα επιπλέον προσόν ως προς τούτο για τον διορισμό.

 

Δ. Εξουσιοδοτείται η πρόεδρος των σπουδαστών Κετσετζή Αντωνία του Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ να αποστείλει το παρόν ψήφισμα στην υπουργό Παιδείας Δια βίου Μάθησης & θρησκευμάτων κ. Διαμαντοπούλου και να το δώσει στην δημοσιότητα.

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ

Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ