ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διεθνές Συνέδριο «Ακαδημία Πλάτωνος: Τεκμήρια και Ιστορικές Μαρτυρίες» Συμπεράσματα και προοπτικές

Δημοσίευση: 21/12/2012

που διοργανώθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (12-16 Δεκεμβρίου 2012). Κοινή διαπίστωση όσων συμμετείχαν υπήρξε η χρησιμότητα της ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα σε εκπροσώπους διαφορετικών κλάδων (φιλοσοφία, ιστορία, ιστορία της επιστήμης, αρχαιολογία), ενώ ιδιαίτερο ήταν το όφελος που αποκόμισαν οι ερευνητές και ερευνήτριες από την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας που συνδυάστηκε με τη φιλόξενη υποδοχή της επιτροπής των κατοίκων της περιοχής.
Στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου, εκφράστηκε το ενδιαφέρον να δοθεί συνέχεια σε αυτό το εγχείρημα, με τη διοργάνωση άλλων επιστημονικών συναντήσεων, με τη συμμετοχή ερευνητών διεθνούς κύρους, γύρω από το θέμα της λειτουργίας και της δράσης όχι μόνο της Ακαδημίας αλλά και των υπόλοιπων Φιλοσοφικών Σχολών που άνθισαν στην αρχαία Αθήνα.
Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος -Ανάπτυξη της Γνώσης και καινοτόμων ιδεών», η οποία υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους.
Το Συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια.
Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.plato-academy.gr/project

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.