ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη από την Α. Διαμαντοπούλου

Δημοσίευση: 22/04/2013
Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη δημιουργήθηκε από μία ομάδα ατόμων με πρόεδρο την πρώην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.
Στο Δίκτυο, στο ποια είναι η  Αννα Διαμαντοπούλου , αναφέρονται μεταξύ άλλων:
«Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει ενεργή παρουσία στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Presidium Member) του εδραζόμενου στις Βρυξέλλες think tank “Friends of Europe” και μέλος της Στρατηγική Επιτροπής (Steering Committee) του think tank “Notre Europe - Jacques Delors Institute” με έδρα το Παρίσι. Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος του Forum του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Κοινωνική Ευρώπη. Πρόσφατα δίδαξε ευρωπαϊκά θέματα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Harvard Kennedy School (Fisher Family Fellow)».
Σχετικά με το Δίκτυο δίνονται οι ακόλουθες πληροφορίες:
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
•    • Είμαστε μία ομάδα πολιτών που πιστεύουμε βαθιά στην ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης και την προοπτική της Ελλάδας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Πιστεύουμε πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα.
•    • Θέλουμε την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που υπερασπίζεται την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την ευημερία των πολιτών της. Που έχει κοινούς κανόνες και επιδεικνύει αλληλεγγύη .
•    • Θέλουμε μία Ελλάδα που να δίνει προοπτική και να εμπνέει τη νέα γενιά.
•    • Παλεύουμε για μια άλλη Ευρώπη από τη σημερινή... Παλεύουμε για μία Ελλάδα καλύτερη από τη χθεσινή...
•    • Για μια Ελλάδα και μία Ευρώπη που θα αλλάξουν, από Πολίτες που συμμετέχουν ,αντιδρούν, προτείνουν και δρούν.
ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ
1 Να συνεισφέρουμε στη δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας σε μια ισχυρή Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι το νέο μεγάλο εγχείρημα, ιστορικά αναγκαίο για την επιβίωση και την ευημερία όλων των ευρωπαϊκών λαών.
2 Να δουλέψουμε για την ουσιαστική συμμετοχή όλων των πολιτών και ιδίως των νέων στην οικονομία και στην πολιτική. Να αναδείξουμε νέες λύσεις και ανατρεπτικές προσεγγίσεις ώστε η νέα γενιά να έχει δουλειά, λόγο και συμμετοχή στις αποφάσεις της πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης μας.
3 Να σπάσουμε τα εθνικά στερεότυπα που δημιουργούνται ξανά στην Ευρώπη και θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές. Θέλουμε να προβάλλουμε τους σημερινούς Έλληνες ανά τον κόσμο και τα σημαντικά επιτεύγματά τους.
Η ιστοσελίδα του Δικτύου είναι:  www.todiktio.eu/

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ