Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Επιστολή της Πρυτάνεως του Ιονίου Πανεπιστημίου στον Πρωθυπουργό της Κίνας

Δημοσίευση: 24/06/2014
Αναστασία Σαλή Παπασαλή
Alt Text: 
Αναστασία Σαλή Παπασαλή
Title Text: 
Αναστασία Σαλή Παπασαλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επιστολή   προς τον Πρωθυπουργό της Κίνας κ. Λι Κετσιάνγκ  για την αρωγή του στο Τμήμα   Ασιατικών Σπουδών , απέστειλε η Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια  Αναστασίας Σαλή-Παπασαλή.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Εξοχότατε  Κύριε Πρωθυπουργέ,
καλωσορίσατε στην χώρα που γέννησε τον Δυτικό Πολιτισμό και σήμερα ευτυχεί  να συνομιλεί με την μεγάλη Σας  χώρα  και τον Πολιτισμό που μόρφωσε τον Ανατολικό  κόσμο.
Ο  Έλληνας Πρωθυπουργός επεφύλαξε την αγαθή τύχη στους Έλληνες να Σας έχουμε κοντά μας και  ως εκ τούτου λαμβάνω το θάρρος να υποβάλω το πάνδημο αίτημα της σημερινής κοινωνίας για την ενεργοποίηση του Τμήματος  Ασιατικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που δεν λειτούργησε ως τώρα, παρότι επισήμως είχε ιδρυθεί.
Η ευγενική παρέμβασή σας θα αποβεί καταλυτική  στην ΟΣΜΩΣΗ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ, μέσω της δραστηριοποίησης  πανεπιστημιακού τμήματος στο Ίδρυμα μας.
Η συνοδοιπορία του Ιονίου Πανεπιστημίου με τα Κινεζικά Πανεπιστήμια αριθμεί αρκετά έτη, οπότε δράττομαι της ευκαιρίας  να ευχαριστήσω θερμά το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και την prof. LiuJinanγια την πρόσφατη τιμητική πρόσκλησηοπότε γιαδεύτερη φορά εφέτος θα μου δοθεί δυνατότητα επαφής μας και προαγωγήςτου θέματος αυτού και των κοινών μας στόχων.
Επιπροσθέτως,
με  την προσπάθεια λειτουργίας του τμήματος Ασιατικών Σπουδών στοΙόνιο Πανεπιστήμιο   συντάσσονται, όπως μπορούν να Σας διαβεβαιώσουν :
ο αξιότιμος πρώην Πρεσβευτής  της Κίνας στην Ελλάδα κ. DuQiwen, του οποίου η  συμπαράσταση -και η πλήρης συμπαράταξή του στο αίτημά μας- μας δηλώθηκε κατά την επίσκεψη του, στις 10 Δεκεμβρίου 2013, στα γραφεία της Πρυτανείας του Ιονίου Πανεπιστημίου (κοινή συνέντευξη τύπου Κινέζου Πρεσβευτή-Πρυτάνεως Ι.Π.  στο site του Ιονίου Πανεπιστημίου www.ionio.gr ή  στην ηλεκτρονική διεύθυνση   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8Rb_9vvUf0A#t=0).
Αρωγή, επίσης, παρέσχε και ο αξιότιμος νυν Πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα κ.ZouXiaoli, που ενημερώθηκε μέσω επίσημης  επιστολής μας για τις προσπάθειες του Ιονίου Πανεπιστημίου να λειτουργήσει το συγκεκριμένο Τμήμα στο νεόδμητο και πλήρως εξοπλισμένο κτίριο του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών, που είχε ετοιμαστεί μέσα στο πανεπιστημιακό campus διαθέτοντας και Ειδική Βιβλιοθήκη Ασιατικών Σπουδών.
Τέλος,
επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι το Τμήμα Ασιατικών Σπουδώνμόνον στο Ιόνιο Πανεπιστήμιοέχει τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει άρτια, διότι εκτός των άλλων:
α) στην Κέρκυρα  ευρίσκεται το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στα Βαλκάνια Μουσείο Ασιατικής Τέχνης για την απαραίτητη Πρακτική Άσκηση των φοιτητών του Τμήματος αυτού και
β) λειτουργεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην Ελλάδα Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, όπου θα ήταν εφικτό να διδάσκεται η Κινεζική Γλώσσα, ο Πολιτισμός και η Ιστορία της Κίνας, καθότι ότι δεν νοείται Τμήμα Ασιατικών Σπουδών χωρίς την  δυνατότητα διδασκαλίας της γλώσσας της μεγαλύτερης χώρας του σύγχρονου κόσμου.
 Eξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ,
              προσβλέπουμε στην συμπαράσταση Σας για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών μας και την πραγμάτωση ενός προσωπικού οράματος που αγκάλιασε ομοθυμαδόν ο πνευματικός κόσμοςτης Κέρκυρας  (συνημμένος φάκελος).
Με εξαιρετική Τιμή
Η Πρύτανις  του Ιονίου Πανεπιστημίου
Καθ. Αναστασία Σαλή-Παπασαλή

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ