Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Επιτέλους ανθρώπινα μέτρα στο υπουργείο Παιδείας:Έρχεται νέο σύστημα μετεγγραφών

Δημοσίευση: 22/06/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην ολιγοήμερη παρουσία της στο Μαρούσι, έδειξε με πράξεις ότι δρά άμεσα, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες  για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.
Μετά την υπογραφή της απόφασης από τον υφυπουργό Α. Δερμετζόπουλο να μην μετακινούνται υποχρεωτικά οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στην οργανική τους θέση για να δηλώσουν την παρουσία τους για μια ημέρα στις 21 Ιουνίου, απαλάσοντας τους εκπαιδευτικούς από περιττά έξοδα (εισιτήρια κλπ) ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος την Τετάρτη θα ανακοινώσει νέο σύστημα μετεγγραφών των φοιτητών που θα δίνει «ανάσα» σε χιλιάδες οικογένειες που στενάζουν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους μακριά από τα σπίτια τους.
Με το νέο σύστημα μετεγγραφών  θα  εξυπηρετείται η άπορη οικογένεια, το παιδί που δεν μπορεί να έχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα από τους γονείς του και δεύτερον να τελειώνει αυτή η διαδικασία νωρίς.
Διότι από την εμπειρία μου, δήλωσε σήμερα ο κ. Λοβέρδος,  όχι ως υπουργός Παιδείας, αλλά ως βουλευτής, γνωρίζω ότι γίνονται παρεμβάσεις, όμως, όχι πολύ γρήγορα. Θα είναι τέτοια τα κριτήρια που θα αντιμετωπίζεται πραγματικά η ανάγκη, είπε ο  υπουργός και πρόσθεσε:  "Αν έχεις 5.000 ευρώ εισόδημα και ζεις στην Αθήνα δεν μπορείς να σπουδάσεις ένα παιδί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Για όλα αυτά χρειάζεται απλή συναίνεση των πανεπιστημίων. Αφού δεν χρειάζονται χρήματα είναι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για να στηρίξουν την οικογένεια. Παρεμβάσεις χωρίς λαϊκισμό, χωρίς να δίνεις χρήματα που δεν έχεις. Την Τετάρτη θα γίνει η ανακοίνωση αυτού του μέτρου. Είναι μέτρο διευκόλυνσης που δεν προϋποθέτει χρήματα και δαπάνες του κράτους και ψεύτικες υποσχέσεις".
 Για το θέμα που έχει προκύψει με τα λάθη στο ΑΦΜ κατά την διαδικασία αιτήσεων μεταγραφών φοιτητών ο κ. Λοβέρδος δήλωσε : «Η διόρθωση ενός ΑΦΜ δεν είναι δυσχερής διαδικασία. Θα το δούμε και θα ενημερώσουμε και μέσα από εκπομπή σας».

Φωτό: Αρχειο eurokinissi

Σχόλια (9)

 
per
21 Ιουν 2014 16:57

Δηλαδή τώρα αυτός γίνεται "καλός" στη θέση των κακών ή απλά κλείνει το μάτι???"Βάλε παιδί μου Φλώρινα και μη σε νοιάζει Αθήνα θα βρεθείς..."Δείτε κι αυτή την άποψη...

 
ελενη
21 Ιουν 2014 18:54

Τι θα γίνει με τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους του 2011,2012 και 2013 : Πάλι θα μείνουν εκτος δικαιώματος μετεγγραφής:Είναι άδικο ! Εστειλα στα κόμματα και στο υπουργείο email διαμαρτυρίας αλλά δε βλέπω να συγκινείται κανείς!

 
ΠΑΤΕΡΑΣ
21 Ιουν 2014 21:27

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΔΕΙ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΩΣΤΕ -ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ-ΝΑ ΠΙΕΣΤΟΥΝ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΛΠ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ -ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΦΘΟΡΕΣ.ΞΟΔΕΨΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο Κ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

 
πατερας ανηλικων
22 Ιουν 2014 19:17

αξιοτιμε πατερα το παιδι σου να τελειωνε στα 5-6 χρονια , οχι στα 16, δεν θα πληρωνω εγω τα παιδια σου

 
ΠΑΤΕΡΑΣ
23 Ιουν 2014 00:17

Αξιοτιμε πατερα ανηλικων, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΗΛΙΚΙΑ.ΗΡΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΟΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ,

 
Ο μασών κουτόχορτο
23 Ιουν 2014 08:59

Αξιότιμε πατέρα, γιατί η επιχειρηματολογία σου μου θυμίζει αυτούς που (πάντα για λόγους υγείας δήθεν) έστησαν την μηχανή για τις μετεγγραφές από πανεπιστήμια του εξωτερικού;

 
Δημήτρης
23 Ιουν 2014 11:33

Χωρίς να είμαι πατέρα ή άμεσα ενδιαφερόμενος. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως οι αιώνιοι φοιτητές έχουν τελειώσει σχεδόν στο σύνολό τους τον κύκλο παρουσίας τους στο Πανεπιστήμιο και δεν επιβαρύνουν με αυξημένο αριθμό παρακολούθησης τα Τμήματα, άρα δεν απαιτούν και μεγαλύτερο αριθμό διδασκόντων ή λοιπών εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα δεν έχουν τα φοιτητικά προνόμια τύπου φοιτητικό πάσο, δωρεάν σίτιση και στεγαση κτλ.Μπορεί λοιπόν κανείς να αναφέρει ποιο είναι τελικά το πρόσθετο οικονομικό κόστος για το κράτος που έχουν αυτοί οι φοιτητές, πέρα από τα απλώς περισσότερα γραπτά που πρέπει να διορθώνει ο καθηγητής κατά την εξεταστική περίοδο; Είναι μήπως καλύτερα να υπάρχει μια αφόρητη χρονική πίεση που μεταφέρεται στους καθηγητές, η οποία εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε εκπτώσεις στην αξιολόγηση γραπτών όταν ο φοιτητής πλησιάζει στα όρια της χρονικής προθεσμίας για ολοκλήρωση των σπουδών του;

 
ΠΑΤΕΡ
23 Ιουν 2014 11:41

Αρχίζει πάλι η φάμπρικα των μετεγγραφών! Ε βέβαια τι και εαν δεν διάβαζες καθόλου και πέρασες επαρχία, θα έρθεις Αθήνα. Και για να ικανοποιήσω και τους αλλοδαπούς, βάζω και οικονομικά κρητίρια 5000€ για να γεμίσουν με ξένους τα Παν/μια της Αθήνας. Με 5000 ευρώ εισόδημα δε σπουδάζεις, πεινάς.

 
ευσταθια
23 Ιουν 2014 13:06

Ειμαι 2ετης φοιτητρια,''σπουδαζω'' στο Ρεθυμνο,οι γονεις μου ειναι και οι δυο ανεργοι (2+χρονια ο καθενας),ετησιο εισοδημα παρα πολυ χαμηλο και εχω και αλλα δυο αδερφια. Εχω κανει δυο φορες αιτηση για μεταγραφη απορριφθεισα και τις δυο φορες. Εχω χασει πολλα μαθηματα καθως δεν μπορω να ζησω στη Κρητη συν του οτι η απαντηση της αιτησης καθυστερουσε(τη πρωτη φορα απαντησαν μετα απο 6 μηνες).Εχω χασει δυο χρονια ετσι,για το τιποτα χωρις να ξερω που βρισκομαι,τα μαθηματα να περνανε,εγω να ανεβοκατεβαινω με ταξιδια να δωσω ο,τι μπορω και με την αναμονη να με φθειρει κυριολεκτικα. Και στο τελος μαθαινω οτι οι μετεγγραφες ειναι ελευθερες για εκεινους που εδωσαν τωρα Πανελληνιες. Ας μου πει καποιος που βλεπει την ανθρωπια?Ας μου πει καποιος τι θα κανω με το μελλον και τις σπουδες μου (αλλα και αλλων τοσων φοιτητων)?! ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ