Ερευνα και κυρώσεις για την άσκηση σωματικής βίας σε πανεπιστημιακό ζητά από τον Πρύτανη το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΚΠΑ

20/06/2014

Άκουσε το άρθρο

Το Συμβούλιο Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) καλεί τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ τον Κοσμήτορα της ΣΘΕ Καθηγητές κ.κ. Θ. Πελεγρίνη και Κ. Βαρώτσο να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση επίθεσης  σε καθηγητή από φοιτητές και να επιβάλουν τις κυρώσεις που επισύρουν τέτοιες πράξεις.
Το Συμβούλιο Ιδρύματος εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τη χθεσινή (18/6/2014) «απαράδεκτη επίθεση, σωματική και λεκτική, που δέχθηκε ο συνάδελφος κ. Γ. Τ.  Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής, από θρασύδειλους «νταήδες», φοιτητές και εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, που νέμονται τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο».
Παράλληλα καλεί την Πανεπιστημιακή κοινότητα, καθηγητές και φοιτητές, «όχι μόνο να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον συνάδελφο και να καταδικάσουν απερίφραστα το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά να περιφρουρήσουν τις ακαδημαϊκές αρχές και αξίες και να θέσουν τέλος στην ανομία που μαστίζει το Πανεπιστήμιο».

Η θέση της ΚΙΠΑΝ για το επεισόδιο βίας και τρομοκρατίας εναντίον δύο πανεπιστημιακών καθηγητών του στο Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ στις 18 Ιουνίου 2014
Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη λεκτική και σωματική βία που δέχτηκαν ο συνάδελφος καθηγητής Γ. Τ.,Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής και η επίκουρη καθηγήτρια, από μικρή ομάδα «φοιτητών και εξωπανεπιστημιακών στοιχείων που ‘νέμονται’ τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ .
Το επεισόδιο συνέβη όταν ο Πρόεδρος αρνήθηκε να συναινέσει στο κλείσιμο του Τμήματος Φυσικής. Σύμφωνα με την αναφορά του Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών καθηγητή Κωνσταντίνου Βαρώτσου, προς τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόσιο Πελεγρίνη, τα άτομα αυτά εκτόξευσαν απειλές για την προσωπική και την οικογενειακή ασφάλεια του καθηγητή.
Η ΚΙΠΑΝ συμπαρίσταται στους δύο συναδέλφους και εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο τον αποτροπιασμό της για αυτό το γεγονός. Καλεί δε την πανεπιστημιακή κοινότητα όλων των Ιδρυμάτων να περιφρουρήσει τις πάγιες ακαδημαϊκές αξίες και αρχές, την ελευθερία της άποψης και του λόγου, καθώς και την εφαρμογή των Νόμων.
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ι Κ Η      Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Ι Α  της
 Κ Ι Ν Η Σ Η Σ     Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Α Κ Η Σ      Α Ν Α Β Α Θ Μ Ι Σ Η Σ
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ