ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ:ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 25/09/2012

Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από το Σύλλογο Ε.Τ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α., από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας και από τις φοιτητικές παρατάξεις Δ.Α.Π. Ν.Δ.Φ.Κ., Π.Α.Σ.Π., Μ.Α.Σ., ΑΡ.ΕΝ. και Ε.Α.Α.Κ.
Οι ομιλητές στις τοποθετήσεις τους επισήμαναν την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται το δημόσιο Πανεπιστήμιο και τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσής του, εξαιτίας της καταστροφικής εκπαιδευτικής πολιτικής της τωρινής και των τελευταίων κυβερνήσεων. Σημείωσαν με έμφαση ότι η επίθεση στη δημόσια Τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί μέρος της συνολικής ολέθριας «μνημονιακής» πολιτικής και συμφώνησαν ομόφωνα ότι είναι επιτακτική ανάγκη όλες οι συνιστώσες της πανεπιστημιακής κοινότητας (διδάσκοντες, φοιτητές και εργαζόμενοι) να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και να συντονίζουν τη δράση τους με σκοπό την υπεράσπιση και προστασία του δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. συζήτησε τις τρέχουσες εξελίξεις με σκοπό τον καθορισμό της περαιτέρω στάσης του Συλλόγου.
Τα μέλη του Συλλόγου κατήγγειλαν για άλλη μια φορά τις εξαγγελθείσες βάναυσες μισθολογικές περικοπές που απαξιώνουν το λειτούργημα του πανεπιστημιακού δασκάλου, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν σθεναρά για δίκαιες και αξιοπρεπείς αποδοχές. Επίσης, επανέλαβαν την αδιαπραγμάτευτη θέση τους να προστατεύσουν το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο που υπηρετεί τα υψηλά ιδεώδη της παιδείας και όχι τους νόμους της αγοράς, όπως το μεταλλαγμένο Πανεπιστήμιο που επιχειρούν να κατασκευάσουν οι νόμοι 4009/2011 και 4076/2012. Για το λόγο αυτό η Γ.Σ. του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. αποφάσισε:

να συνεχίσει την απεργία μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα κατά την οποία θα συγκληθεί εκ νέου γενική συνέλευση, για να σταθμίσει τις εξελίξεις και να καθορίσει την περαιτέρω στάση του Συλλόγου.

να συμμετάσχει με μαζικό τρόπο στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, όπως:

 στη Συνέντευξη Τύπου της Πανελλαδικής Συνάντησης Συλλόγων Δ.Ε.Π.

 στη συγκέντρωση της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π. στο Σύνταγμα την Τρίτη 25/9

 στην πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη 26/9

 στη συμβολική περικύκλωση προστασίας του δημόσιου Πανεπιστημίου την Πέμπτη 27/9 στα Προπύλαια στις 12.00 το μεσημέρι. Για τη στήριξη και ενίσχυση αυτής της εκδήλωσης η Γ.Σ. καλεί τη Σύγκλητο και τις Πρυτανικές αρχές του Ε.Κ.Π.Α. να αναστείλουν συμβολικά τη λειτουργία του Ιδρύματος για εκείνη την ημέρα.

να βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία και συντονισμό με τις πανεπιστημιακές αρχές και τους συλλόγους φοιτητών και εργαζομένων του Ε.Κ.Π.Α., καθώς και με τους άλλους Συλλόγους Δ.Ε.Π. της χώρας, προκειμένου ο κοινός αγώνας να έχει μεγαλύτερη δυναμική και αποτελεσματικότητα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.