Φοιτητικά δάνεια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

21/05/2014

Άκουσε το άρθρο

Τη χορήγηση φοιτητικών δανείων  που θα δίνονται εύκολα, εφ’ όσον ο φοιτητής περνάει κανονικά τα μαθήματά του και την δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων , ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, παρουσιάζοντας  το Αναπτυξιακό Σχέδιο της Ελλάδας.
Παράλληλα έκανε λόγο για πολιτικά κόμματα  ότι έχουν ως ιδεολογία  κλειστά σχολεία,  και Πανεπιστήμια και για κάποιους που  είχαν μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε «άσυλα» παράνομων και τρομοκρατών, όπου κακοποιούσαν καθηγητές και φοιτητές, όταν δεν συμφωνούσαν μαζί τους.
Ειδικότερα για την παιδεία ο Πρωθυπουργός, είπε τα εξής:
Α.Σας αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα: Τα φοιτητικά δάνεια. Τι θέλουμε να προωθήσουμε; Να ενθαρρύνει το κράτος και να βοηθά τους φοιτητές να χρηματοδοτούν τις σπουδές τους. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του σύγχρονου κόσμου. Με δάνεια που θα δίνονται εύκολα, εφ’ όσον ο φοιτητής περνάει κανονικά τα μαθήματά του. Θα είναι χαμηλότοκα και θα ξεπληρώνονται άνετα και θα ξεπληρώνονται όταν βρει δουλειά ο φοιτητής πλέον ως επαγγελματίας. Για να ανακουφιστούν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί κι ο πονοκέφαλος των γονιών. Για να μην πάει κανένα μυαλό νέου ανθρώπου χαμένο. Για να έχουν κίνητρο οι φοιτητές να τελειώσουν μιαν ώρα αρχύτερα. Να μη χάσουν πολύτιμο χρόνο, μέσα σε Πανεπιστήμια παραλυμένα. Και γιατί να μη μπουν σε υψηλές ταχύτητες τα δικά μας τα Πανεπιστήμια; Να αναβαθμιστούν και να αντέξουν τον ανταγωνισμό τον διεθνή.
Β.Θέλω μιαν Ελλάδα συνώνυμη με την Παιδεία. Όπου Δημόσια Παιδεία θα σημαίνει ευκαιρίες για αριστεία ακόμα και στο πιο φτωχό παιδί που έρχεται από την επαρχία! Όχι κλειστά σχολεία, όχι κλειστά πανεπιστήμια, που κάποιοι το έχουν ως ιδεολογία.
Μια Παιδεία που θα δίνει την ευκαιρία σε όλους να πάνε πολλά βήματα πιο μπροστά, και στους άξιους να διακριθούν και να διαπρέψουν στον τόπο τους. Όχι να φεύγουν έξω και να τους χάνουμε.
Γ.Θέλω μιαν Ελλάδα που δεν θα είναι η μόνη πια χώρα στην Ευρώπη, που απαγορεύει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Για να σπάσουν τα στεγανά και τα μονοπώλια στην έρευνα.
Και θέλω μιαν Ελλάδα που θα βρίσκεται στις πρώτες σελίδες της έρευνας, της καινοτομίας σε όλους τους τομείς! Όχι μιαν Ελλάδα που παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις. Και εισάγει τα «αποφόρια» των άλλων…
Δ.Είναι όλοι εκείνοι που είχαν μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε «άσυλα» παράνομων και τρομοκρατών. Όπου κακοποιούσαν καθηγητές και φοιτητές. Όποιος δεν συμφωνούσε με τους ακραίους και δεν ήταν καν ως είδηση πουθενά αυτό, ήταν μια συνήθεια, ένα δεδομένο γεγονός. Τώρα όλα αυτά τα καθαρίζουμε.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία  του Πρωθυπουργού   Αντώνη Σαμαρά
για το Αναπτυξιακό Σχέδιο της Ελλάδας
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ