Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Πρώτη η ΔΑΠ, έπεσε η ΠΑΣΠ, ανέβηκε η ΠΚΣ , στα περσινά ο ΣΥΡΙΖΑ- Ξυλοδαρμοί στο ΟΠΑ

Δημοσίευση: 08/05/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι ξυλοδαρμοί και οι  καμένες κάλπες   στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  «προπύργιο»   της ΠΑΣΠ (φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ),  «αμαύρωσαν» τις φοιτητικές εκλογές, στις οποίες πήραν μέρος περισσότεροι από 90.000 φοιτητές.
Οσον αφορά τα αποτελέσματα η ΕΦΦΕ για μια ακόμη χρονιά δεν εξέδωσε αποτελέσματα, αλλά από τα στοιχεία που εξέδωσαν η ΔΑΠ και η Πανσπουδαστική ( η ΠΑΣΠ δεν εξέδωσε), προκύπτει η διαπίστωση ότι:
Α. Η ΔΑΠ εξακολουθεί να διατηρεί την πρώτη δύναμη
Β. Η ΠΑΣΠ φαίνεται ότι έχει πτώση, χάνοντας ωστόσο τα αποτελέσματα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο λόγω των θλιβερών γεγονότων
Γ. Η Πανσπουδαστική (ΠΚΣ) παρουσιάζει  άνοδο
Δ. Οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ η ΑΡΕΝ και η ΕΑΑΚδιατήρησαν τις περσινές δυνάμεις
 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΌ ΔΑΠ
 Σύμφωνα με τη ΔΑΠ (πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τους πίνακες) , χωρίς να συμπεριλαμβάνονται   μεγάλες Σχολές,όπως το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, η Νομική Αθήνας κλπ, έλαβαν :
ΔΑΠ  42,62
ΠΣΚ 17,86
ΠΑΣΠ 13,44
ΕΑΑΚ  12,96
ΑΡΕΝ 5,46
Στα ΤΕΙ, σύμφωνα με τη ΔΑΠ
 ΔΑΠ  54,71
ΠΣΚ 18,10
ΠΑΣΠ 16,50
ΕΑΑΚ  2,42
ΑΡΕΝ 2,57
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΚΣ
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Πανσπουδαστικής σε  123 Συλλόγους από 193,   έλαβαν (πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα):
ΔΑΠ  29,46
ΠΣΚ 23,01
ΠΑΣΠ 12,38
ΕΑΑΚ  15,16
ΑΡΕΝ 5,89

Η ΠΑΣΠ
Η ΠΑΣΠ μέχρι αργά το βράδυ δεν ανακοίνωσε αποτελέσματα , ενώ υποστήριξε πως η εκλογική διαδικασία στο μεγαλύτερο σύλλογο φοιτητών της χώρας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Για τα επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, ότι: 
Α.Ήταν ήδη φανερό από το μεσημέρι ότι κάποιοι δεν άντεχαν τη δημοκρατική αποτύπωση του στίγματος της φοιτητικής βούλησης.
Β.Στις 13:40 πραγματοποιήθηκε επέλαση άγνωστων στοιχείων που επιχείρησαν να ακυρώσουν τη διαδικασία, κλέβοντας την κάλπη του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την ευκαιρία για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να ακυρώσει συνολικά τις εκλογές, διαπιστώνοντας ότι θα καταγράψει τα χειρότερα ποσοστά στην ιστορία της, τη στιγμή μάλιστα που η αθρόα προσέλευση των φοιτητών προμήνυε μεγάλη αύξηση της συμμετοχής.
Δ.Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν η ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας
 Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ
Με αφορμή τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Κόντρα στο λαϊκισμό και τη μιζέρια, οι δυνάμεις της ευθύνης και της λογικής πέτυχαν σήμερα μια μεγάλη νίκη.
Σε μια εποχή που πολλοί παρουσιάζουν τους νέους ως αδιάφορους και αποστασιοποιημένους από τα κοινά, περισσότεροι από 90.000 νέοι άνθρωποι συμμετείχαν στις εκλογές.
Σε μία εποχή που πολλοί προσπάθησαν να εξαπατήσουν τη γενιά μας με τις ανεύθυνες πολιτικές τους, οι φοιτητές στήριξαν την πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος και μια νέα "ΕΦΕΕ".
Είπαν ένα μεγάλο "ναι" στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή ανώτατη εκπαίδευση. Είπαν το μεγάλο "ναι" στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και των ριζοσπαστικών αλλαγών. Με πίστη στις ιδέες μας και με σταθερά βήματα μπροστά ανοίγουμε νέους δρόμους για μια καλύτερη Παιδεία για όλες και όλους τους νέους της Πατρίδας μας.
 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, σημειώνει:
«Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δείχνουν σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά της Πανσπουδαστικής ΚΣ στα ΑΕΙ και ξεχωρίζει η άνοδος στα ΤΕΙ που από ό,τι φαίνεται αναδεικνύεται σε δεύτερη δύναμη πανελλαδικά. Αποτέλεσμα που στέλνει μήνυμα μάχης και αισιοδοξίας.
Με καλύτερους όρους μπορεί να δυναμώσει η προσπάθεια για ανάπτυξη της κοινής συλλογικής δράσης και διεκδίκησης, για ζωντανούς αγωνιστικούς συλλόγους και μαχητικά όργανα πάλης που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Τα μέλη της ΚΝΕ μαζί με τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ αποτελούν την κρίσιμη μάζα σ' αυτή την προσπάθεια που υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί στην καθημερινή δράση και πάλη. Υπάρχει μεγάλο μέρος φοιτητών και σπουδαστών που έχουν συμφέρον να κάνουν κι αυτοί δική τους υπόθεση το συλλογικό αγώνα και την οργανωμένη αντίσταση.
Να μη χαθεί ούτε ώρα. Να στείλουμε ακόμα πιο αποφασιστικό μήνυμα ότι τα όνειρα και οι ανάγκες μας δεν χωράνε στις συμπληγάδες της ΕΕ και του συστήματος. Καλούμε συνολικά τους φοιτητές και σπουδαστές να διαλέξουν το δρόμο της ανατροπής και της αποδέσμευσης από την ΕΕ. Να δυναμώσουν τη δύναμη που μάχεται αταλάντευτα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας και τη μόνη φιλολαϊκή λύση. Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας να δυναμώσουμε το ΚΚΕ παντού».
Πρωτιές της ΠΚΣ

Σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη:
•    Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΠΚΣ σε ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
•    Αυτοδυναμία της ΠΚΣ καταγράφεται σε:
- Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ
- Νοσηλευτική ΕΚΠΑ
- Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ
- Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών
- Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ
- Σλαβικών Σπουδών ΕΚΠΑ
- Πληροφορική Πανεπιστήμιο Αιγαίου
- Μαθηματικό Πανεπιστήμιο Αιγαίου
•    Η Πανσπουδαστική λαμβάνει την πρωτιά σε μια σειρά από Συλλόγους. Μεταξύ άλλων:
- Αρχιτέκτονες ΕΜΠ
- Αρχιτεκτονική ΠΑΤΡΩΝ
- Γεωλογικό ΑΠΘ
- Διαχ. Πολιτισμ. Περιβ. και Νέων Τεχν. ΠΑΤΡΩΝ
- Ειδ. Αγωγής ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
- Εικαστικό ΑΠΘ
- ΕΜΜΕ ΑΠΘ
- Ηλεκτρολόγοι ΠΑΤΡΩΝ
- Καλών Τεχνών Δυτ. Μακεδονίας
- Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής Ηπείρου
- Μαθηματικό ΑΙΓΑΙΟΥ
- Μαθηματικό ΕΚΠΑ
- Μηχανολόγοι ΠΑΤΡΩΝ
- Μουσικής Τεχνολογίας Κρήτης
- Νοσηλευτική ΕΚΠΑ
- Πληροφορική ΙΟΝΙΟΥ
- Πληροφορική ΜΜΕ Δυτικής Ελλάδας
- Πληροφορικής ΑΙΓΑΙΟΥ
- Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) ΑΠΘ
- Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) ΕΚΠΑ
- Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
- Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών (ΠΤΝ) ΕΚΠΑ
- Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών (ΠΤΝ) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
- Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών (ΠΤΝ) Παν. ΚΡΗΤΗΣ
- Σχολή Γραφικών Τεχνών Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) Αθήνας
- Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) ΕΜΠ
- Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Δυτικής Ελλάδας
- Σλαβικών Σπουδών ΕΚΠΑ
- Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Δυτικής Ελλάδας
- Τηλεπικοινωνιακών Συστ. και Δικτύων Δυτικής Ελλάδας
- Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ
- Φυσικό ΠΑΤΡΩΝ
- Φυσικό ΑΠΘ
- Φυσικό ΕΚΠΑ
- Φυσικό ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- Χημικό ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ