ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας δέχθηκε επίθεση

Δημοσίευση: 02/07/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ανακοίνωσή της,  καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη και άνανδρη επίθεση, την οποία δέχθηκε χθες ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Ιδρύματός  , Νίκος Μαραντζίδης, του συμπαρίσταται ολόψυχα και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.
 Η Πρυτανεία στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει:
Α.Η επίθεση εναντίον του είναι επίθεση εναντίον όλων μας. Εναντίον του Πανεπιστημίου, των αρχών και των ιδεών της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Γνώσης, τις οποίες διακονεί.
Β.Διαβεβαιώνουμε ότι «προς κέντρα λακτίζουν» οι λακτίζοντες και γρονθοκοπούντες πανεπιστημιακό διδάσκαλο για τις πολιτικές ιδέες τις οποίες υποστηρίζει, όποιες και αν είναι αυτές.
Γ.Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι διδάσκοντες και οι εργαζόμενοι σε αυτό, όπως και οι διδασκόμενοι, θα περιφρουρήσουμε το δικαίωμα όλων να είναι ελεύθεροι και να ασκούν στην πράξη τη Δημοκρατία.

Η θέση της ΚΙΠΑΝ
Η ΚΙΠΑΝ καταδικάζει απερίφραστα τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε σε δημόσιο χώρο (Βλ. [1]) ο συνάδελφος Νίκος Μαραντζίδης, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας - γνωστός διανοητής του προοδευτικού χώρου και βαθύς γνώστης των ιστορικών εξελίξεων στο χώρο της ευρωπαϊκής αριστεράς- από ομάδα εφόδου στο όνομα της «υπεράσπισης της αριστεράς» για τις γραπτά και προφορικά διατυπωμένες απόψεις του και εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο τον  αποτροπιασμό της για αυτό το γεγονός.
Περιστατικά αυτής της μορφής μας ανησυχούν έντονα, γιατί επαναφέρουν στη μνήμη μας μαύρα γεγονότα και εποχές που έχει ζήσει η ευρωπαϊκή ήπειρος και ο τόπος μας ειδικότερα  δεκαετίες πριν.
Θεωρούμε ως αυτονόητο πως όλοι οι συμμέτοχοι του συνταγματικού πολιτικού τόξου καταδικάζουν το γεγονός και ότι θα αντιπαλέψουν χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους τέτοιες μεθόδους καθημερινής πολιτικής πρακτικής και δράσης, ώστε η χώρα να μην επιστρέψει σε παρελθούσες, εφιαλτικές εποχές. Όχι στο φασισμό!
Η ΚΙΠΑΝ καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα –δίδοντας το παράδειγμα στην κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά- να περιφρουρήσει τις πάγιες ακαδημαϊκές αξίες και αρχές καθώς και την ελευθερία της άποψης και του λόγου.
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ι Κ Η      Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Ι Α  της
 Κ Ι Ν Η Σ Η Σ     Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Α Κ Η Σ      Α Ν Α Β Α Θ Μ Ι Σ Η Σ

Φωτό: Αρχείο eurokinissi

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.