ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Δημοσίευση: 08/02/2013
«Καλούμε όλο το σπουδαστικό κίνημα, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τους συμπολίτες μας και τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας.  Η συνεργασία και η μαζική κινητοποίηση μπορεί να φέρει την αλλαγή σε αυτό το σχέδιο».
Με αυτή την έκκληση κλείνουν την ανακοίνωσή τους οι φοιτητές  του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από απόφαση της ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με κεντρικό θέμα το σχέδιο «Αθηνά» και τη συρρίκνωση της παιδείας ανακοινώνουμε ότι είμαστε κατά του σχεδίου που έχει στόχο την εξάλειψη της δημόσιας παιδείας και την μετεγκατάσταση-μετανάστευση σπουδαστών. Το σχέδιο «Αθηνά» πλήττει και το ΤΕΙ μας και ειδικότερα τη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Με τη συγχώνευση του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών που δημιουργεί ένα μέλλον αβέβαιο, συνεχίζει με το κλείσιμο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και τη δημιουργία ενός νέου τμήματος συγχωνεύοντας 4 τμήματα δίχως να έχουν ένα κεντρικό γνωστικό αντικείμενο.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη μελλοντική ονοματοποίηση των σχολών δίχως το Υπουργείο Παιδείας να εγγυάται ότι τα μελλοντικά πτυχία των σπουδαστών θα είναι ισάξια ή και καλύτερα από αυτό που ήδη έχουμε. Δηλώνουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην αλλαγή έδρας του τμήματος μας από την πόλη της Κοζάνης στην Καστοριά , είναι αδιανόητο με ένα τέτοιο αυθαίρετο τρόπο να μεταφερθούν τόσες χιλιάδες φοιτητές.
 Η Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ). Η ΣΔΟ ανήκει στο ΤΕΙ Κοζάνης που είναι το κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Οι σπουδαστές της Διοίκησης Επιχειρήσεων συμπράττουν και δημιουργούν ένα κοινό άξονα για την ανατροπή του σχεδίου «Αθηνά». Καλούμε όλο το σπουδαστικό κίνημα, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τους συμπολίτες μας και τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας.  Η συνεργασία και η μαζική κινητοποίηση μπορεί να φέρει την αλλαγή σε αυτό το σχέδιο.
     Οι σπουδαστές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ