ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μήνυση κατέθεσε φοιτητής στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το Σχέδιο Αθηνά

Δημοσίευση: 18/02/2013
Μηνυτήρια αναφορά  ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε εκπρόσωπος των φοιτητών του Α.ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , ανακοινώθηκε επισήμως από τη διοίκηση του Ιδρύματος.
Στη μηνυτήρια αναφορά, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης   ο εκπρόσωπος των φοιτητών αναφέρει τα εξής
Α.Ως έχει κριθεί τα προγράμματα σπουδών μπορούν να αλλάξουν, εφόσον προκύψουν νομικές πλημμέλειες που αφορούν, είτε την νομιμότητα της διαδικασίας, είτε του περιεχομένου τους ( ΣτΕ 5757/1996), πάντως ο φοιτητής, στα πλαίσια και της αυτοδιοίκησης των ιδρυμάτων του άρθρου 16 παρ 5 του Συντάγματος, δεν μπορεί να στερηθεί το πρόγραμμα σπουδών που έχει επιλέξει και αυτό δεν μπορεί να τροποποιηθεί, ως προς αυτόν.
Β.Εν προκειμένω ο Υπουργός Παιδείας  εισηγήθηκε και πρότεινε με το λεγόμενο «Σχέδιο Αθηνά» ευρύτατο ανασχηματισμό των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων, που επιφέρουν, σε σχέση με το ΑΤΕΙΘ  δυσμενείς συνέπειες, χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία των γνωμοδοτήσεων, που οδηγεί σε καταστρατήγηση του Συντάγματος και βεβαίως του νόμου που διασφαλίζει την συνταγματική πρόβλεψη.
Γ.Ταυτόχρονα επιχειρεί την αλλοίωση προγραμμάτων σπουδών κατ΄ ουσίαν   χιλιάδων φοιτητών, προφανώς παρά την θέληση τους και παρά τις συνταγματικές εγγυήσεις.     Οι ενέργειες αυτές του κυρίου Υπουργού  Παιδείας εκθεμελιώνουν ένα ολόκληρο  Ίδρυμα, που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην πατρίδα μας, χωρίς να διασφαλισθεί στο ελάχιστο η τήρηση της νομιμότητας, που είναι το μόνο εχέγγυο εφαρμογής ακαδημαϊκών κριτηρίων .
Δ.Η ενέργεια αυτή του Υπουργού Παιδείας αποτελεί εξώφθαλμα παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό νόμο (άρθρο 259ΠΚ) αλλά και κατάχρηση εξουσίας και θα πρέπει να διερευνηθεί θεσμικά η ευθύνη του.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.