ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Νέα διήμερη απεργία στα Πανεπιστήμια

Δημοσίευση: 18/06/2014
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Alt Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Title Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέα διήμερη απεργία  για αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή κήρυξε η Ομοπσονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος από τα Πανεπιστήμια. Ειδικότερα η απόφαση της Ομοσπονδίας, έχει ως εξής:
Την Τρίτη 17 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Παιδείας, για το θέμα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας.
 Ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνει αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των Πανεπιστημίων, από ανεξάρτητο αξιολογητή που θα προκύψει μετά από διαγωνισμό και εάν και εφόσον προκύψουν κενά θα εκδοθεί συμπληρωματική κινητικότητα.
Όμως οι δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αυτές αναγράφονται σε διάφορες ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες αν προκύψουν θέσεις μετά την αξιολόγηση δεν είναι σίγουρο ότι θα καλυφθούν, αλλά και η μέχρι τώρα στάση του απέναντι στα τεράστια προβλήματα των Πανεπιστημίων μάς, μας κάνουν να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.
Η τραγική κατάσταση όλων των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και κυρίως των συνάδελφων οι οποίοι θα παραμείνουν στη διαθεσιμότητα και μετά την ολοκλήρωση της κινητικότητας των 600 θέσεων, η υπολειτουργία έως και κατάρρευση σε ορισμένα Πανεπιστήμια των διοικητικών υπηρεσιών καθώς και η έλλειψη φύλαξης και ουσιαστικής καθαριότητας των κτιρίων, δεν μας αφήνουν άλλο δρόμο από την αγωνιστική κινητοποίηση το προσεχές διάστημα.
Το ΦΕΚ για την κινητικότητα των 600 συναδέλφων αν και προβλέπει ενδο-ιδρυματική αλλά και δια- ιδρυματική κινητικότητα, δεν εξασφαλίζει τη επάνοδο συναδέλφων στο οικείο Ίδρυμα. Αντιθέτως επιτρέπει τον χωρίς προηγούμενο ανταγωνισμό όλων των διαθεσίμων για μια θέση σε όποιο ίδρυμα καταφέρει να καταλάβει θέση.
Εκτός από τα παραπάνω, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο νόμο Ν.4250/2014 περί αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, τουλάχιστον με την μορφή που αυτή περιγράφεται.
Και φυσικά δηλώνουμε αντίθετοι στην προσπάθεια στιγματισμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από τον έλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, όταν αυτές έχουν ήδη ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ.
Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τους συναδέλφους σε 48ωρη απεργία την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.
Καλούμε επίσης τους συναδέλφους να οργανώσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή στις πόλεις που βρίσκονται τα Πανεπιστήμια που έχουν πληγεί από τη διαθεσιμότητα.
Επίσης καλούμε τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να μην απογοητεύονται και να συμμετέχουν δυναμικά όλοι μαζί στις κινητοποιήσεις, που θα γίνουν το προσεχές διάστημα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν αίτηση κινητικότητας στις διευθύνσεις Διοικητικού των οικείων Πανεπιστημίων ΜΕΧΡΙ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ για να πάρουν παράταση στη διαθεσιμότητα.  ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΚ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ.
Συνάδελφοι, όλοι μαζί θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε.
                                                  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
  Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Ο  Πρόεδρος                        Ο Γενικός  Γραμματέας                                                           
Παπαδόπουλος Σάββας                              Βαλσαμής Βαλσαμάκης

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ