ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ο διάλογος Πρυτάνεων-υπουργού Παιδείας για τον αξιολογητή των Οργανισμών των Πανεπιστημίων

Δημοσίευση: 16/06/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Το προιόν της αξιολόγησης  θα είναι η δική μας «πυξίδα» για να έχουν νέα προκήρυξη κινητικότητας των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα  των Πανεπιστημίων, πέραν των 600 θέσεων.Η αξιολόγηση αναστέλλει τις απολύσεις.Θα είμαι έντιμος συνομιλητής σας, με διαφανείς διαδικασίες».
Με αυτό τον πρόλογο του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου ξεκίνησε η σημερινή  έκτακτη συνάντηση με τους 8 Πρυτάνεις, ενώ ακολούθησαν μεταξύ άλλων ,  ο ακόλουθος διάλογος:
ΚΥΡΙΑΖΗΣ: Θα εκδοθεί προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη αξιολογητή που θα αξιολογήσει τους Οργανισμούς των Πανεπιστημίων. Η προκήρυξη θα γίνει με τρεις εταιρείες που αξιολογούν δομές.
ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ : Πόσο θα κοστίσει ο αξιολογητής;
ΑΘ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ: 120.000 ευρώ και θα είναι μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ. Ζητήσαμε κατ εξαίρεση έγκριση του κονδυλίου.
ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ: Πότε θα εκδοθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη του αξιολογητή
Α. ΚΥΡΙΑΖΗΣ (Γενικός Γραμματέας υπουργείου Παιδείας): Άμεσα
ΥΠΟΥΡΓΟΣ προς Α ΚΥΡΙΑΖΗ: Πότε γίνε συγκεκριμένος
Α. ΚΥΡΙΑΖΗΣ (Γενικός Γραμματέας υπουργείου Παιδείας): Είμαστε έτοιμοι να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός και σε 20 ημέρες ο αξιολοηγητής θα ξεκινήσει τη διαδικασία.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΥΤΑΝΗ: Ποια στάδια θα ακολουθήσετε;
ΑΘ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ: Δύο στάδια. Τι πρώτο στάδιο που θα εφαρμοστεί άμεσα θα είναι η αξιολόγηση των οργανογράμμάτων των 8 Πανεπιστημίων  με κριτήρια του νόμου 4009/11.Το δεύτερο βήμα αφορά την αξιολόγηση των Οργανισμών των  Πανεπιστημίων.
Τα οργανογράμματα θα πρέπει να συνοδεύονται με αιτιολογικές  εκθέσεις  για τις θέσεις που θα προβλέπονται.
Επειδή έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Παιδείας οργανισμοί με διατάξεις που δεν προβλέπονται  στο νόμο 4009/11 σας δηλ΄ωνω ότι δεν θα πάμε αντίθετα με το νόμο. Υπάρχει για παράδειγμα σε Σχέδιο Ο ργανισμού πανεπιστημίου Πρυτανικό Συμβούλιο. Αυτό δεν προβλέπεται από το νόμο.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:κ. Πρυτάνεις πρέπει να στείλετε τα οργανογράμματα μέχρι  και τις 30 Ιουνίου.
ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ: Τα έχουμε στείλει
Α. ΚΥΡΙΑΖΗΣ (Γενικός Γραμματέας υπουργείου Παιδείας) Από τα 8 Πανεπιστήμια μόνο το ΕΚΠΑ δεν το  έστειλα ακόμα.
 ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ  Τα Πανεπιστήμια θα συμμετάσχουν στην αξιολόγηση;
Α. ΚΥΡΙΑΖΗΣ (Γενικός Γραμματέας υπουργείου Παιδείας): Τα Πανεπιστήμια θα στείλουν τα στοιχεία που χρειάζονται για τους Οργανισμούς. Τις επαφές με τα Πανεπιστήμια θα τις κάνει ο αξιολογητής,
Α ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο αξιολογητής δεν θα λειτουργήσει ερήμην σας.
ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ: Δεν υπάρχει περίπτωση οι οργανισμοί να είναι έτοιμοι πριν τις 30 Ιουνίου, διότι χρειάζεται έγκριση των συμβουλίων
Α ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κι εγώ τι πρέπει να κάνω . Να πω περιμένετε γιατί οι οργανισμοί δεν είναι έτοιμοι, γιατί χρειάζεται έγκριση από τα Συμβούλια;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Για να πάρω την ευθύνη να υπογράψω τα Προεδρικά Διατάγματα με τους Οργανισμούς θα πρέπει  αυτά να προκόψουν από την αξιολόγηση
ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ :Εάν η εταιρεία κάνει αντικειμενική αξιολόγηση  να είναι  πραγματική, τότε θα προκύψει η διαπίστωση ότι τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να προσλάβουν και άλλους υπαλλήλους.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι εννοείται η αξιολόγηση να είναι πραγματική;
ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ : Εχουμε ενστάσεις με αυτό που έγινε μέχρι σήμερα
ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ: Για την ενδοιδρυματική κινητικότητα χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.
Α. ΚΥΡΙΑΖΗΣ (Γενικός Γραμματέας υπουργείου Παιδείας):Δεν χρειάζεται.
ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ: Με ποιο νόμο θα την κάνετε. Υπάρχει νομικό πρόβλημα. Οι δότες δεν μπορεί να είναι και λήπτες.

Φωτό: esos

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.