Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ο Γιάννης Χατζηδημητρίου νέος Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Δημοσίευση: 28/05/2010

η ψηφοφορία παρατάθηκε κατά δύο ώρες και οι κάλπες έκλεισαν στις 6, αντί στις 4 το απόγευμα.

Για πρώτη φορά φέτος, οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με βάση τις νέες διατάξεις του νόμου, οι οποίες προβλέπουν την καθολική συμμετοχή όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Επίσης, για πρώτη φορά η ψηφοφορία αφορούσε και τις τρεις έδρες στις οποίες λειτουργούν Τμήματα του Πανεπιστημίου, τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα και την Νάουσα.

Κατά την εκλογική διαδικασία λειτούργησαν 3 εκλογικά τμήματα για φοιτητές, 1 εκλογικό τμήμα για μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και 1 Διοικητικών στη Θεσσαλονίκη, καθώς και από 1 εκλογικό τμήμα, κοινό για όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, στην Έδεσσα και την Νάουσα, αντιστοίχως.

Στις εκλογές έλαβαν μέρος δύο συνδυασμοί:

«Πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 2010-2014», με υποψήφιο Πρύτανη τον κ. Γιάννη Χατζηδημητρίου, Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, και υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους κ. Χρήστο Κωνσταντάτο, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, κ. Χάρρυ Παπαπανάγο, Καθηγητή του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και τον κ. Αχιλλέα Ζαπράνη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής.

«Δύναμη Δημιουργίας» με υποψήφια Πρύτανη την κ. Παρούλα Νάσκου-Περράκη, Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών, και υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους κ. Δημήτρη Καιρίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, κ. Λόη Λαμπριανίδη, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και τον κ. Κωνσταντίνο Ταραμπάνη, Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι: 15.743

Ψήφισαν: 2.027

Έγκυρα: 1.934

Άκυρα: 22

Λευκά: 71

Έλαβαν:

«Πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 2010-2014»

1.116 ψήφους Ποσοστό: 55,33%

«Δύναμη Δημιουργίας»

818 ψήφους Ποσοστό: 39,77%

Άκυρα Ποσοστό: 1,10%

Λευκά Ποσοστό: 3,80%

                                                                ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 2010-2014», Καθηγητής Γιάννης Χατζηδημητρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ζήσαμε άλλη μια γιορτή της Δημοκρατίας. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη ΔΕΠ, τους φοιτητές, τα μέλη του ΕΤΕΠ, του ΕΕΔΙΠ και του διοικητικού προσωπικού που τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους το συνδυασμό μας «Πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας». Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που διαφύλαξαν την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πρυτανικών εκλογών σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Η απολύτως ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και το πνεύμα συνεργασίας που τελικώς επικράτησε, αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας από σήμερα.

Η επόμενη ημέρα θα μας βρει όλους ενωμένους, με μοναδικό στόχο να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θέλω να διαβεβαιώσω τόσο αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους όσο και εκείνους που επέλεξαν το συνδυασμό των συνυποψηφίων μας, ότι εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε απόλυτη επίγνωση των ευθυνών τις οποίες αναλαμβάνουμε. Για άλλη μια φορά δεσμευόμαστε ότι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια καθημερινά θα αγωνιστούμε να κάνουμε πράξη τις προσδοκίες τους για ένα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πρωτοπόρο στη διδασκαλία, την έρευνα, τη διοίκηση και τις υποδομές. Σκοπεύουμε να εργαστούμε συστηματικά και υπεύθυνα για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες που θα επιτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη και την πρωταγωνιστική του θέση, προωθώντας παράλληλα ένα υγιές ακαδημαϊκό περιβάλλον και μια ζωντανή πανεπιστημιακή κοινότητα.

Προσωπικά, θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους μου στο πρυτανικό σχήμα Χρήστο Κωνσταντάτο, Χάρρυ Παπαπανάγο και Αχιλλέα Ζαπράνη για την αποτελεσματική συμβολή τους στην επιτυχία του συνδυασμού μας. Ταυτόχρονα, θέλω να ευχαριστήσω τη σημερινή Πρυτανεία με επικεφαλής τον νυν Πρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη, για την προσφορά της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και να τους διαβεβαιώσω ότι το σημαντικό έργο που έχει ξεκινήσει θα το συνεχίσουμε, με την ελπίδα και την πεποίθηση ότι θα το αναδείξουμε ακόμη περισσότερο».

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.