Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ο πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ επελέγη στη θέση του προέδρου του ΕΚΔΔΑ

Δημοσίευση: 12/08/2014
Χρυσουλάκης
Alt Text: 
Χρυσουλάκης
Title Text: 
Χρυσουλάκης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ολοκληρώθηκε με ανοιχτή διαδικασία η πλήρωση των θέσεων του Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και του διευθύνοντος συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ), δυο φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η πλήρωση των θέσεων πραγματοποιήθηκε με αντικειμενικό τρόπο σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα διαδικασία πολιτικών διορισμών από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου, όπως άλλωστε ο νόμος δίνει τη δυνατότητα.

Μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία που περιελάμβανε την εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια, τη σύσταση επιτροπής αξιολόγησης από εγνωσμένης αξίας και κύρους προσωπικότητες και τη διενέργεια δομημένης συνέντευξης με πιστοποιημένες διαδικασίες του ΕΚΔΔΑ, οι οποίες θα εφαρμοστούν και στη νέα διαδικασία επιλογής προϊσταμένων (Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Τμηματαρχών) στο Δημόσιο, επελέγησαν ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ και ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ.

Ειδικότερα, για τη θέση του Προέδρου του ΕΚΔΔΑ επελέγη ο ομότιμος καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης. Την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων αποτελούσαν οι: Καλλιόπη Σπανού (Συνήγορος του Πολίτη), Γιώργος Κοσμετάτος (ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, σύμβουλος του ΑΣΕΠ, ως Πρόεδρος), Χαράλαμπος Χρυσανθάκης (καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ), Χαρίτων Κυριαζής (εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ), και Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος (Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κατάστασης Προσωπικού του ΥΔΜΗΔ).

Ο κ. Χρυσουλάκης είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ και του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από τις ΗΠΑ και Διδακτορικού από το ΑΠΘ. Έχει διοικήσει επί μακρόν Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και έχει σημαντικό επιστημονικό έργο. Διετέλεσε για δυο θητείες Αντιπρόεδρος στον Παγκόσμιο Οργανισμό των Εθνικών Κέντρων Δημόσιας Διοίκησης, μέλος του οποίου είναι και το ΕΚΔΔΑ.

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΚτΠ επελέγη ο Γιώργος Τσακογιάννης. Την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων αποτελούσαν οι: Ανδρέας Δρυμιώτης (σύμβουλος επιχειρήσεων), Βασίλης Τραπεζάνογλου (σύμβουλος ψηφιακής καινοτομίας) και Γιώργος Δουκίδης (καθηγητής Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Ο κ. Τσακογιάννης διαθέτει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και μεταπτυχιακά σε Computer Science και Business Administration από τα Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αντίστοιχα. Έχει θητεύσει στη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Πληροφορικής του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ έχει εργαστεί επί σειρά ετών και στον ιδιωτικό τομέα.

Με αφορμή την πλήρωση των δυο θέσεων, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωσαν σχετικά:

Κ. Μητσοτάκης: «Περάσαμε πλέον από τη συχνά υποκειμενική και αυθαίρετη στην αντικειμενική και αξιοκρατική επιλογή πολιτικού προσωπικού σε καίριες, για τη δημόσια διοίκηση, θέσεις. Η ανοιχτή αυτή διαδικασία, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για την επιλογή άλλων στελεχών που μέχρι σήμερα διορίζονταν με πολιτικές αποφάσεις».

Ε. Χριστοφιλοπούλου: «Οι θέσεις υψηλής ευθύνης στη δημόσια διοίκηση πρέπει να στελεχώνονται με τους αξιότερους. Οι επιλογές του Προέδρου του ΕΚΔΔΑ και του διευθύνοντος συμβούλου της ΚτΠ έγιναν για πρώτη φορά με δομημένη διαδικασία και αντικειμενικότητα. Πρόκειται για σύστημα Opengov με συγκεκριμένα θεσμοθετημένα κριτήρια και διαδικασίες. Χωρίς καθυστερήσεις και πολιτικές ζυμώσεις».

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ