ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ προειδοποιεί τους «καταληψίες»

Δημοσίευση: 03/09/2014
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΕΜΠ
Alt Text: 
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΕΜΠ
Title Text: 
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΕΜΠ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ευθύνη αυτών που επιλέγουν αυτό το δρόμο χωρίς την ύπαρξη αντικειμενικού λόγου είναι τεράστια και τους καλούμε να αναλογιστούν τις συνέπειες που έχουν οι ενέργειές τους.
Την προειδοποίηση αυτή κάνει ο Πρύτανης του ΕΜΠ Γ. Γκόλιας  και οι Αναπληρωτές Πρυτάνεις  στους «καταληψίες» του Ιδρύματος  με επιστολή  προς  τα  μέλη της Πολυτεχνειακής κοινότητας, και υπογραμμίζει τα εξής:
Α.Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας το κτήριο Διοίκησης εξακολουθεί να παραμένει κατειλημμένο με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η άσκηση των διοικητικών καθηκόντων της Πρυτανείας.
Β.Το γεγονός αυτό έχει βαρύνουσα σημασία γιατί δεν επιτρέπει την εκτέλεση ζωτικών λειτουργιών του Ιδρύματος (π.χ. προϋπολογισμός, τεχνική υποστήριξη) και τη διεκπεραίωση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν το διοικητικό προσωπικό (π.χ. κινητικότητα, διεκδίκηση πρόσθετων θέσεων), το ακαδημαϊκό προσωπικό (π.χ. εξελίξεις, άδειες) και τους φοιτητές (π.χ. θέματα σπουδών, μέριμνας). Μέχρι στιγμής δεν μας έχει διατυπωθεί κάποιο αίτημα από κάποιον συνδικαλιστικό ή άλλο φορέα του ΕΜΠ πλην του αιτήματος της διενέργειας Συγκλήτου που διατυπώθηκε από μικρή ομάδα φοιτητών. Όπως όμως αναφέρεται και στην ανακοίνωσή μας της 1ης Σεπτεμβρίου, απαραίτητη προϋπόθεση για τον προγραμματισμό Συγκλήτου είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών και της Πρυτανείας, που θα επιτρέψει την σύγκλησή της το γρηγορότερο δυνατόν.
Γ.Η επιβολή πρακτικών που στερούν αδικαιολόγητα τη δυνατότητα διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος βλάπτει σημαντικά όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η ευθύνη αυτών που επιλέγουν αυτό το δρόμο χωρίς την ύπαρξη αντικειμενικού λόγου είναι τεράστια και τους καλούμε να αναλογιστούν τις συνέπειες που έχουν οι ενέργειές τους.
Δ.Επιθυμούμε να δηλώσουμε και πάλι ότι είμαστε πάντα ανοικτοί στον ακαδημαϊκό διάλογο που βασίζεται στο σεβασμό και την κατανόηση των απόψεων και των θέσεων όλων. Παράλληλα όμως δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς μία άνευ ουσιαστικού αιτήματος ενέργεια, η οποία κρατά το Ίδρυμα δέσμιο και πλήττει όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ