Άμεσα ανταποκρίθηκαν οι Φιλοσοφικές Σχολές στο κάλεσμα του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου-όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ- για τη λειτουργία προπτυχιακών τετραετών, με δίδακτρα στην αγγλική για αλλοδαπούς.
« Οι Φιλοσοφικές Σχολές ανταποκρίθηκαν αμέσως, και είπαν θα σας στείλουμε τις προτάσεις μας για πρόγραμμα τετραετίες προπτυχιακό για μεταπτυχιακά και για αξιοποίηση του καλοκαιριού», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε:
Α.Τα summer camps τα οποία μπορούν να τα κάνουν κ. Αυτιά με οποιοδήποτε τρόπο. Δέκα μέρες στην Ελλάδα, να έρθεις σε μια επαφή με τον πολιτισμό της και να κάνεις και δέκα μέρες μαθήματα τέτοιου είδους σε ένα Πανεπιστήμιο με μια αμοιβή.
Β. Η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός έχει πολλούς φίλους στην Κίνα. Είναι μια άσκηση την οποία επιχειρούσαμε να κάνουμε στις αρχές του 2000.
Γ.Αλλά περιοχές της χώρας που είναι κοντά στα σύνορα, μπορούν με ένα αγγλόφωνο Τμήμα στη Φιλοσοφική αλλά και στο Οικονομικό σε σπουδές δηλαδή Διοίκησης, σε σπουδές που δεν θέλουν βαριές εγκαταστάσεις, να απευθυνθούν σε αλλοδαπούς φοιτητές και να έχουν με τα δίδακτρα ανθρώπους στην Ελλάδα που θα κάνουν τη ζωή τους εδώ και θα πληρώνουν στο Πανεπιστήμιο.
Δ.Στον ιδιωτικό τομέα, στη μεταλυκειακή μη ανώτατη εκπαίδευση μπορούμε να δώσουμε ελευθερία στην κίνηση αυτή. Όταν σου λέει ο άλλος ότι μπορώ να σου φέρω ένα φοιτητή από τα Βαλκάνια για μεταλυκειακές ή μη Τριτοβάθμια, γιατί του κλείνεις το δρόμο; Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 που το υποστήριζα αυτό, υπήρχε πολύ μεγάλη άρνηση, πάρα πολύ μεγάλη άρνηση ότι αυτό δήθεν ευνοεί αυτούς που έχουν ιδιωτικά Ιδρύματα και τα λοιπά. Και έλεγα «βεβαίως, η Ελλάδα πως θα ζήσει;». Τότε βέβαια ήταν οι καλές εποχές και σε κοροϊδεύανε. Τώρα που έχουν έρθει οι πολύ δύσκολες εποχές είναι τρέλα να έχουμε αυτή τη δυνατότητα και να μην την ασκούμε και παράλληλα να λέμε «απερημώνονται τα περιφερειακά Πανεπιστήμια, να οι πόλεις μας δεν έχουν φοιτητές» και ούτω καθ’ εξής.
Ο υπουργός Παιδείας αναμένει τις προτάσεις από τις Φιλοσοφικές Σχολές για τμήματα με δίδακτρα για αλλοδαπούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός για τα τρέχοντα θέματα της παιδείας (μετεγγραφές, ιδιωτικά Πανεπιστήμια, προσλήψεις αναπληρωτών, μοριοδότηση εκπαιδευτικών ακριτικών περιοχών)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση … απλώς επιταχύνει το τέλος μας
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ καλεί ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ στο γραφείο του για τους προϋπολογισμούς των ΑΕΙ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ: Σε ασφυξία τα Πανεπιστήμια λόγω μετεγγραφών και μειωμένων προϋπολογισμών κατά 29% για το 2015
Επείγον έγγραφο υπ. Παιδείας προς Πρυτάνεις και Προέδρους ΤΕΙ: Συντάξτε προϋπολογισμούς μειωμένους κατά 29%-Σε δραματική κατάσταση τα ΑΕΙ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ προς ΥΠΟΥΡΓΟ: Αδυνατούμε να συντάξουμε το νέο δραστικά μειωμένο προϋπολογισμό των Ιδρυμάτων
Εγκύκλιος αναπληρωτών-ωρομισθίων μουσικών σχολικού έτους 2014-2015
Εγκύκλιος Αναπληρωτών - Ωρομισθίων 2014-2015
Οδηγίες για την υποβολή και καταχώριση ανακλήσεων και τροποποιήσεων αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών που μετατέθηκαν καθώς και λοιπά θέματα επί αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ
Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι μετατέθηκαν από περιοχή σε περιοχή
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί η συγγραφή των βιβλίων της Α και Β Λυκείου έπρεπε να γίνει μέσα σε 90 ημέρες!
Τα 230 Μεταπτυχιακά χωρίς δίδακτρα στα οποία το υπ. Παιδείας κατανέμει 1.412.000 ευρώ
Ερευνα για την παραπομπή των μαθητών της Α΄Λυκείου και τη λειτουργία της τράπεζας θεμάτων. Τα πρώτα συμπεράσματα
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Συνταγματικό το Σχέδιο «Αθηνά»
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.