Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ο υπουργός ζήτησε στοιχεία για τους «λιμνάζοντες» φοιτητές στα Πανεπιστήμια και ΤΕI

Δημοσίευση: 08/08/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στοιχεία για το πόσοι από τους «λιμνάζοντες» φοιτητές προσπαθούν να πάρουν πτυχίο, συμμετέχοντας σε ολες τις εξεταστικές ,ζήτησε επειγόντως από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος.
Το έργο της συγκέντρωσης των στοιχείων ο υπουργός Παιδείας το ανέθεσε στα προεδρεία των Συνόδων των Πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ.
Πάντως ο υπουργός Παιδείας στη χθεσινή συνάντηση με τα τριμελή Συμβούλια των Συνόδων το ξεκαθάρισε ότι στις 31 Αυγούστου θα διαγραφούν όλοι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές , ενώ στο αίτημα να υπάρξει ανοχή σε ειδικές περιπτώσεις, όπως:
Α. Για λόγους υγείας δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις σπουδές
Β. Βρίσκονται στο τελευταίο μάθημα
O κ. Λοβέρδος τους είπε «ας είχατε φροντίσει να φτιάξετε τους Οργανισμούς ώστε να συμπεριλάβετε ειδικές περιπτώσεις».
Οι Οργανισμοί των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ στους οποίους έχουν προστεθεί διατάξεις παράτασης ενός έτους κλπ κατατέθηκαν στο υπουργείο Παιδείας για έγκριση, αλλά χρονικά μέχρι να γίνει η επεξεργασία από το Συμβούλιο της Επικρατείας, να υπογραφούν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα τετράμηνο.
Οπότε πριν τα Χριστούγεννα κανένας οργανισμός ΑΕΙ δε θα είναι σε ισχύ.
ΕΓΓΡΑΦΟ
Ο υπουργός Παιδείας σχετικά με το θέμα απέστειλε νέο έγγραφο στη Βουλή, με το οποίο ξεκαθαρίζει ότι ειδικές περιπτώσεις μπορούν να προβλεφθούν στους Οργανισμούς. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το έγγραφο.
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΙ
Το θέμα των «λιμναζόντων» φοιτητών και το θέμα των μετεγγραφών θα κυριαρχίσουν στις Συνόδους των Πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα , στις αρχές Σεπτεμβρίου, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.
Τότε οι Πρυτάνεις και οι πρόεδροι θα έχουν έτοιμα τα στοιχεία του αριθμού των φοιτητών που χρωστούν ένα , δύο μαθήματα και προαπθούν να πάρουν πτυχίο.

Σχόλια (4)

 
Μάρκος
10 Αυγ 2014 10:23

To θέμα είναι ότι οι οργανισμοί δεν έχουν καταρτηθεί ακόμα οπότε αυτή η φουρνιά αναγκαστικά θα φύγει ?? Πολύ ωραία πράγματα θα είναι ο άλλος για ένα μάθημα και θα τον διώχνουν αλλά έτσι γίνεται πάντα , την ανικανότητα των διοικήσεων των ΑΕΙ ΤΕΙ θα την πληρώνουν οι φοιτητές μα πότε δεν θα κάτσουν στην γωνία το προσωπικό των ΑΕΙ ΤΕΙ πάντα στο απυρόβλητο . Όταν έκλειναν τα ΑΕΙ κ ΤΕΙ με καταλήψεις όταν χάναμε μαθήματα απο αυτό εκείνα τα ξεχάσαν για τα λεφτά που έχασαν αλλά έτσι είναι στην Ελλάδα την δουλειά μου να κάνω και ας πάρω στο λαιμό μου κανα 5-6 .

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
11 Αυγ 2014 01:10

ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΙ ΠΡΕΕΠΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ?????ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ??????ΜΑΘΕ ΠΟΣΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΚΟΒΟΒΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ 3 ΚΑΙ 4 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΓΕΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑ????ΕΚΕΙ ΒΑΛΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ>>>>>>>

 
Παύλος
12 Αυγ 2014 01:06

Όσο δεν υπάρχει ουσιαστική αξιολόγηση στο έργο των καθηγητών με τις ανάλογες συνέπειες , θα συνεχίσουν να υπάρχουν τα φαινόμενα φοίτησης πάνω απο 4 χρόνια τώρα με τις διαγραφές απλά δεν θα κατορθώνουν να τελειώνουν , κάποιοι θα πούν ότι εντάξει φίλε και το κούτσουρο δηλαδή θα πρέπει να περνάει ? ¨Οχι άλλα τι γίνεται όταν ένα μάθημα ή μαθήματα τα οποία τα έκανε ο τάδε καθηγητής Χ και ο οποίος ήταν σχετικός και γνώριζε 5 πράγματα , όμως λόγω της οικονομικής κρίσης δεν παίρνει έκτακτους το ΤΕΙ και τα παίρνει ο μόνιμος στου οποίου τα μαθήματα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο σοβαρό πρόβλημα (λόγω συμπεριφοράς , λόγω του ότι δεν ξέρει να τα κάνει κλπ κλπ ) τα παίρνει και αμέσως σε 2-3 εξεταστικές μαζεύει 290 άτομα να τα χρωστάνε απο τα 30-40 που το χρωστούσαν τότε υπάρχει και μεγάλο μερίδιο ευθύνης στον καθηγητή ο οποίος απο ότι φαίνεται δεν κάνει καλά την δουλειά του , αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα , Οχημάτων , για αυτό συνεχίζεις του δίνεις και άλλα μαθήματα αντί να ζητήσεις τον λόγο (όσον αφορά τον συνήγορο του φοιτητή και αναβαθμολογήσεις κλπ νομίζω είναι αστεία πράγματα τουλάχιστον στην σχολή που ήμουν δεν έβγαζες άκρη καμιά φορά παίρναμε πχ 4 πήγαινες ζητούσες το γραπτό καθόταν συγκεκριμένος καθηγητής έβλεπες ότι είναι σωστά συμφωνούσε ότι δεν το είδε καλά αλλά δεν σου άλλαζε τον βαθμό αστεία πράγματα τα έχουμε ζήσει αμέτρητες φορές ) . Εφόσον θέλετε μεγάλες αλλαγές γιατί το να διαγράψεις 180000 άτομα είναι μεγάλη αλλαγή ξεκινήστε και απο τους αγαπητούς καθηγητές γραμματείες κλπ μπας και αλλάξει κάποια μέρα το σύστημα γιατί στο ότι κάποιος κάνει και 5,5 ή 6 χρόνια για να πάρει το πτυχίο μεγάλο μερίδιο έχουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που ανέφερα προς Θεου δεν είναι το σύνολο έτσι αλλά δυστηχώς όλο και σε κάποιο ΑΕΙ ΤΕΙ να πας θα βρείς απο 1 έως και 3 -4 άτομα τα οποία έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά .

 
@παυλος
12 Αυγ 2014 14:11

Ωραία αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα.Το έχετε καταγγείλει επωνύμα ή ανώνυμα στον Πρόεδρο/Προιστάμενο/κοσμήτωρα της σχολής;;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.