Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου-Ποιοι καθηγητές ορίστηκαν αναπληρωτές Πρυτάνεις

Δημοσίευση: 10/09/2014
Πανεπιστήμιο αιγαίου
Alt Text: 
Πανεπιστήμιο αιγαίου
Title Text: 
Πανεπιστήμιο αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στις 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 22η Συνεδρίαση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την προεδρία του Προέδρου του,  Ομότιμου Καθηγητή Σταύρου Θωμαδάκη.
Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα λειτουργίας, οικονομικών και στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή του νέου Πρύτανη Καθηγητή Στέφανου Γκρίτζαλη καθώς και των διευθυντών των διοικητικών υπηρεσιών.
Μετά από ολοκληρωμένη εισήγηση του Πρύτανη συζητήθηκαν τα εξής θέματα  που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς υπό το πρίσμα και των πρόσφατων ενεργειών του Υπουργείου Παιδείας :
•    Έκθεση ΑΔΙΠ αξιολόγησης ΑΕΙ – Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Λήμνου
•    Εισακτέοι 2014-15
•    Διαγραφές φοιτητών
•    Μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών
•    Έγκριση νέων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών
•    Αξιολόγηση Διοικητικού Προσωπικού
•    Μετατάξεις διοικητικών υπαλλήλων  ΙΔΑΧ – σε θέσεις ΕΔΙΠ
•    Ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό - Συμβασιούχοι διδάσκοντες
•    Χρονοδιάγραμμα έγκρισης του νέου Οργανισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Το Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά την απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας στην κοινή επιστολή Προέδρου Συμβουλίου και Πρύτανη για το φλέγον θέμα της περικοπής κατά 25% του Προϋπολογισμού του Ιδρύματος.
Η περαιτέρω μείωση κονδυλίων της κρατικής επιχορήγησης δημιουργεί, εκτός από τις έντονες λειτουργικές δυσκολίες,  σοβαρούς κινδύνους για την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος, δυσχεραίνει τη χάραξη στρατηγικής για την προσέλκυση πόρων από εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης και αποτρέπει  εξασφάλιση υψηλής ποιοτικής λειτουργίας στην έρευνα και την εκπαίδευση.
Το Συμβούλιο διαπίστωσε υπογράμμισε την ανάγκη μιας διαχρονικής συμφωνίας με την Πολιτεία για την σταθεροποίηση των προϋπολογισμών των ΑΕΙ ώστε να σταθεροποιηθεί η λειτουργία των Πανεπιστημίων και να αποικρυσταλλωθεί η στρατηγική για εξεύρεσης εναλλακτικών πόρων.
Παράλληλα τα ιδρύματα οφείλουν να επαναξιολογήσουν τις κατανομές των διατιθέμενων πόρων με προτεραιότητα τους κρίσιμους τομείς της ακαδημαϊκής λειτουργίας.
Θεσμικά Ζητήματα
Το Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά και ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Πρύτανη για τον ορισμό Αναπληρωτών Πρύτανη, τις αρμοδιότητες τους και τον καθορισμό της σειράς αναπλήρωσης του Πρύτανη.
ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ
Για να δείτε  ποιοι καθηγητές ορίσθηκαν Αναπληρωτές Πρυτάνεις πατήστε εδώ
Επίσης τροποποίησε την απόφαση συγκρότησης   της ΜΟΔΙΠ και ανέθεσε καθήκοντα Προέδρου της ΜΟΔΙΠ στον νέο Πρύτανη Καθηγητή Στέφανο Γκρίτζαλη.  Το Συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση της προκήρυξης για το τρέχον έτος των βραβείων αριστείας για φοιτητές που είχαν καθιερωθεί πέρυσι με απόφαση του.
Τέλος το Συμβούλιο ενέκρινε την συμπλήρωση Π.Δ. 35/2007 περί ίδρυσης και λειτουργίας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ώστε να περιληφθούν σε αυτό διατάξεις που αφορούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.
Ζητήματα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οικονομικών
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, το Συμβούλιο συζήτησε την διαδικασία ολοκληρωσης και εξειδίκευσης του σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού τον οποίο ενέκρινε η Σύγκλητος και έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο.
Τέλος το Συμβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση του Προϋπολογισμού 2014 του Ιδρύματος που αφορά κυρίως στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να προωθηθούν ταχύτερα τα εγκεκριμένα έργα καθώς και τη χρηματοδότηση των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών.
Μυτιλήνη, 10.09.2014
Συμβούλιο Πανεπιστημίου Αιγαίου
 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.