Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οι πρώτοι 64 μεταπτυχιακοί φοιτητές από 11 χώρες αποφοίτησαν από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Δημοσίευση: 13/05/2010

παρέλαβαν τα πτυχία τους κατά την πρώτη τελετή αποφοίτησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Μαΐου 2010. Το πολυεθνικό παζλ των 64 αποφοίτων εκφράζει το χαρακτήρα του Πανεπιστημίου ως το πρώτο δημόσιο διεθνές ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα.

Μέσα σε μια περίοδο κρίσης και ανασφάλειας οι πρώτοι απόφοιτοι του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (Δι.Πα.Ε.) αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι ανταγωνιστική και αποτελεσματική σε τομείς, όπως η ανώτατη εκπαίδευση, αρκεί να υπάρχει σοβαρός στρατηγικός σχεδιασμός και σταθερός προσανατολισμός σε πρότυπα αριστείας όπως σταθερά έπραξε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, τόνισε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Καθηγητής Κώστας Γραμμένος στην προσφώνησή του προς του αποφοίτους.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να προσφέρει αριστεία στην έρευνα και στην παρεχόμενη εκπαίδευση ώστε οι απόφοιτοί του να είναι προετοιμασμένοι με τις γνώσεις και τις ικανότητες αλλά και με ένα εξαιρετικό εργασιακό ήθος που είναι σήμερα περισσότερο απαραίτητα από ποτέ. Η προσήλωση στην αριστεία δεν είναι απλά ένα σχήμα λόγου. Για την επιλογή και το σχεδιασμό των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου έγινε έρευνα σε περισσότερο από 4.000 προγράμματα σε 256 πανεπιστήμια 19 χωρών, ώστε να είναι ανταγωνιστικά και να προσελκύσουν φοιτητές από το εξωτερικό.

Παράλληλα προσκλήθηκαν να συνεισφέρουν στο διδακτικό και ερευνητικό έργο κορυφαίοι επιστήμονες από το εξωτερικό, Έλληνες της διασποράς και ξένοι, ενώ σταδιακά δημιουργείται μια νέα γενιά νέων Ελλήνων επιστημόνων με επιμονή στην αριστεία. Η επιλογή μεταπτυχιακών σπουδών στην πρώτη φάση, και όχι προπτυχιακών σπουδών, υπαγορεύτηκε από την ανάγκη για ταχύτερη αναγνώριση του Πανεπιστημίου ως κέντρου εκπαιδευτικής αριστείας, καθώς ένας κύκλος προπτυχιακών σπουδών διαρκεί 4 χρόνια, γεγονός που θα καθυστερούσε την αναγνώριση του Πανεπιστημίου.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής για την συνεισφορά τους και το έργο τους στη δημιουργία του Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα για το έργο του Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης καθηγητή κ. Μάριου Λεβή, καθώς οι πρώτοι απόφοιτοι προέρχονται από τα προγράμματα της συγκεκριμένης σχολής. Επίσης αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που ξεκινούν τον Οκτώβριο του 2010 από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών (MA Black Sea Cultural Studies) και τη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας (MSc Energy Systems, MSc Information and Communication Technologies Systems) που ήδη έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού υποψηφίων φοιτητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κλείνοντας την ομιλία του, ζήτησε από τους απόφοιτους στη συνέχεια της σταδιοδρομίας τους να είναι πρεσβευτές του Πανεπιστημίου και τους διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο θα επιδιώξει να έχει σταθερή και ουσιαστική σχέση μαζί τους μέσω του δικτύου αποφοίτων (Alumni Network).

 

Στην ίδια τελετή ανακηρύχτηκαν επίτιμοι διδάκτορες, δύο εξέχοντα μέλη της ελληνικής διασποράς, ο Καθηγητής Γεώργιος Κωνσταντινίδης, από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου, για τη συνεισφορά του στην έρευνα στο πεδίο της Χρηματοοικονομικής, και ο κ. Μίνως Ζομπανάκης, Πρόεδρος της Group for International Study and Evaluation AG, για τη συνεισφορά του στην δημιουργία και ανάπτυξη των Ευρω-αγορών (Euromarkets).

 

Η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. άρχισε τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών της με τον πρώτο κύκλο μαθημάτων του μεταπτυχιακού προγράμματος Εxecutive MBA τον Μάρτιο 2008 και τους πρώτους κύκλους μαθημάτων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων MSc in Management και MSc in Banking and Finance τον Ιανουάριο του 2009.

 

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Δι.Πα.Ε.)

Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τρία μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, και η Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.