ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ: Αντιακαδημαϊκή παρέμβαση στα εσωτερικά του Πανεπιστημίου από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.

Δημοσίευση: 03/05/2010

εσωτερικά του Πανεπιστημίου από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π. με την από 17/04/2010 απόφασή του σχετικά με την λειτουργία του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. . (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΌ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΔΠΘ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ).

                                                    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ στη συνεδρίασή της στις 17 Απριλίου 2010 ασχολήθηκε εκ νέου με τα φαινόμενα κακοδιοίκησης που λαμβάνουν χώρα στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Με βάση την ενημέρωση που είχε μέσω των εγγράφων που κατατέθηκαν από τους συναδέλφους του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και την απάντηση του Αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων του ΔΠΘ, κατέληξε ότι χρειάζεται επειγόντως να γίνει παρέμβαση.

Πρόκειται για ζήτημα που χαρακτηρίζεται πλέον χρόνιο αφού ο μεροληπτικός τρόπος με τον οποίο ασκείται η διοίκηση του Τμήματος από το ίδιο άτομο πέραν της δεκαετίας (καθυστερήσεις εξελίξεων κρίσεων ΔΕΠ πέραν της 3ετίας ή και 5ετίας, παρατυπίες στην σύγκληση Γ.Σ., ή και άρνηση σύγκλησης Γ.Σ. ακόμα και όταν τον ζητούν περισσότερα από τα μισά μέλη ΔΕΠ, παρακωλύει την έρευνα διδασκόντων επειδή δεν επιτρέπει την διενέργεια διημερίδων, ανασκαφών κ.α., όπου συμμετέχουν βέβαια και οι φοιτητές, αλλά και τη διδασκαλία με κλειδώματα αιθουσών κτλ.) έχει οδηγήσει 8 μέλη ΔΕΠ του Τμήματος να καταγγέλλουν ανοικτά στη Σύγκλητο αλλά και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πράξεις και παραλείψεις του Προέδρου του Τμήματος. Η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ αποφάσισε:

1.Να επανεπιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά ότι τάσσεται υπέρ της ακαδημαϊκής λειτουργίας των πανεπιστημιακών οργάνων και καταδικάζει οποιαδήποτε μεροληπτική λειτουργία της διοίκησης που διαχωρίζει τους/τις συναδέλφους σε «ημέτερους» και «αλλότριους» και «στήνει» συσχετισμούς στα Τμήματα.

2.Ζητά να κατατεθεί άμεσα το σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε η Σύγκλητος του ΔΠΘ στις 12.11.2009 για τον πρόεδρο του Τμήματος.

3.Εφόσον το σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των συναδέλφων για τον Πρόεδρο να εφαρμοσθούν άμεσα οι κατά τον νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

4.Προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η ηρεμία στο Τμήμα, οι πρυτανικές αρχές να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να προχωρήσουν σε όσες επιπλέον κινήσεις κρίνεται απαραίτητο: ορισμό

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.