ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Παρέμβαση Α. Λοβέρδου στο ΑΣΕΠ για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Δημοσίευση: 17/06/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Άμεσα αντέδρασε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, όταν κατά τη συνάντηση με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του επισημάνθηκε ότι η Προκήρυξη για τις 600 θέσεις  για την κινητικότητα δεν περιλαμβάνουν την  ενδοιδρυματική και διαιδρυματική κινητικότητα.
Αμέσως ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από συνεργάτη του να επικοινωνήσει με το γραφείο του προέδρου του ΑΣΕΠ.
Όταν  το ΔΣ της Ομοσπονδίας  ζήτησε να πριμοδοτηθούν οι υπάλληλοι που που θα κάνουν αίτηση για επανατοποθέτηση στο πανεπιστήμιο που υπηρετούσαν ο υπουργός Παιδείας, δεσμεύτηκε πως ο ίδιος θα επικοινωνήσει  μόλις τελειώσει η συνάντηση,  με τον πρόεδρο του  ΑΣΕΠ.
Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ:Βάσει του πορίσματος του αξιολογητή των  Οργανισμών των  8 Πανεπιστημίων θα γίνει η δεύτερη Προκήρυξη θέσεων  κινητικότητας για τους υπαλλήλους των ΑΕΙ.
Εάν δεν είχε συμπεριληφθεί στην κυβερνητική ανακοίνωση ο όρος της δεύτερης Προκήρυξης δεν θα συμφωνούσα.
Στις συζητήσεις που είχα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη είχε ως επιχείρημα α τα οκτώ οργανογράμματα των Πανεπιστημίων, βάσει των οποίων θα έπρεπε να προκηρυχθούν 883 θέσεις. Πίστευα ότι με αυτό το νούμερο ήταν σύμφωνοι και οι Πρυτάνεις , αλλά χθες το αμφισβήτησαν.
Έλεγα στον  κ. Μητσοτάκη :
-εγώ  για τις 883 θέσεις στηρίζομαι στα Οργανογράμματα . Εσείς από έχετε βγάλει την προκήρυξη των 500 θέσεων ; από το μυαλό σας;
-αφού δεν  μπορούμε να βρούμε εμείς κοινό παρονομαστή, ας τον βρει τρίτος. Ετσι καταλήξαμε στον εξωτερικό αξιολογητή των οργανισμών.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΌ ΟΜΟΠΣΟΝΔΙΑ: Αν ο αξιολογητής βγάλει πόρισμα ότι τα Πανεπιστήμια για να λειτουργήσουν χρειάζονται 400 υπαλλήλους και όχι 600 , οι υπόλοιποι 200 που θα επανατοποθετηθούν θα απολυθούν;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εάν , όπως μου έλεγαν χθες οι Πρυτάνεις, χρησιμοποιήσει ο αξιλογητής διεθνή κριτήρια, δεν φτάνουν οι 1036 υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ: Οδηγήθηκαν 1036 υπάλληλοι χωρίς αξιολόγηση
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Το είπε στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει αξιολόγηση
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (εκπρόσωπος ΕΚΠΑ):  Το  Πανεπιστήμιο Αθηνών  είναι υπό κατάρρευση. Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα Διευθυντές, προϊστάμενοι.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Η συμπληρωματική προκήρυξη που θα ακολουθήσει είναι μια ελπίδα . Εάν ο αξιολογητής ακολουθήσει τα διεθνή κριτληρια ο δρόμος είναι καλός.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΌ ΟΜΟΠΣΟΝΔΙΑ: Πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των 8 οργανογραμμάτων
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ:  Σε 50 ημέρες από τώρα θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση απόφαση ήταν δικομματική.
Περάσαμε κρίση αυτές τις ημέρες . Ε μείς δεν ρίχνουμε ρουκέτες. Δεν μπορούμε να τα σπάσουμε με την τρόικα. Είπαμε να κουβεντιάσουμε μαζί τους.
ΟΜΟΠΣΟΝΔΙΑ: Και ο κ. Αρβανιτόπουλος μας έταζε ότι θα  επαναπροσληφθούν όλοι οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα θεωρούσαμε ότι εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Υπάρχει μια διαφορά . Εδώ ότι λέμε το λέμε δημόσια, παρουσία δημοσιογράφων.  Είμαστε δύο κόμματα που λάβαμε την  απόφαση, Κι εγώ είμαι από το άλλο κόμμα.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΌ ΟΜΟΠΣΟΝΔΙΑ: Εάν η αξιολόγηση των 8 οργανογραμμάτων έχει πόρισμα ότι τα Πανεπιστήμια χρειάζονται περισσότερους από τους 1039 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα κάνετε κι άλλες προσλήψεις;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν θα κάνουμε περισσότερες προλήψεις . Μιλάμε μόνο για τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΌ ΟΜΟΠΣΟΝΔΙΑ: Στην ίδια θέση που κάθεστε κάθονταν και ο κ.Αρβανιτόπουλος και μας έλεγε ότι θα επανατοποθετηθούν όλοι οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα και ότι το δέχθηκε και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Μήπως έχουμε επανάληψη;
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΌ ΟΜΟΠΣΟΝΔΙΑ: Έχετε απόλυτο δίκαιο να το λέτε. Εγώ έχω συζητήσει με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. Η απόφαση που πάρθηκε για μένα είναι ευαγγέλιο και αυτή θα εφαρμόσω.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΌ ΟΜΟΠΣΟΝΔΙΑ: Ο αξιολογητής θα λάβει υπόψη τις εκθέσεις της ΑΔΙΠ και των ΜΟΔΙΠ;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Να χορηγήσετε εσείς και οι Πρυτάνεις στον αξιολογητή ότι στοιχεία θεωρείτε εσείς απαραίτητα.

Φωτό: esos

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ