ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

«Πέταξαν» έξω από τις μελέτες του Δημοσίου τους πτυχιούχους των ΤΕΙ

Δημοσίευση: 12/10/2009


getimage-spil-osepΡεπορτάζ:esos.gr
Aποκλείονται οι πτυχιούχοι Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, από τις μελέτες του Δημοσίου, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα  (138/2009),  που υπέγραψαν οι απερχόμενοι υπουργοί Παιδείας και ΠΕΧΩΔΕ παρ’ ότι στα σχέδια Π.Δ. για τον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων ΤΕΙ, που είναι προς υπογραφή, περιλαμβάνεται το δικαίωμα σύνταξης μελετών δημοσίων έργων.
Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών των ΤΕΙ , η ΟΣΕΠ καταγγέλλει
τους απερχόμενους Υπουργούς  ΠΕΧΩΔΕ και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, γιατί την τελευταία εβδομάδα της θητείας τους προέβησαν σε αποφάσεις που είναι εγκληματικές για τα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τους αποφοίτους τους.
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΟΣΕΠ,  ο πρώην Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ενώ από το 2005 αρνούνταν να υπογράψει το Π.Δ. για τους «όρους και τις προϋποθέσεις εγγραφής των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στα Μητρώα Μελετητών έργων Δημοσίου», ξαφνικά, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές υπέγραψε το σχετικό Π.Δ.138/2009, αποκλείοντας τους πτυχιούχους Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, από τις μελέτες του Δημοσίου, παρ’ ότι στα σχέδια Π.Δ. για τον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων ΤΕΙ, που είναι προς υπογραφή, περιλαμβάνεται το δικαίωμα σύνταξης μελετών δημοσίων έργων.
 Η ΟΣΕΠ καλεί τη νέα Κυβέρνηση, «να ακυρώσει τις παραπάνω συντεχνιακές και ρουσφετολογικές ρυθμίσεις, που ακυρώνουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια για την ολοκλήρωση των Ακαδημαϊκών  χαρακτηριστικών των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ