ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΣΔΕ ΕΚΠΑ: «Κάποιοι σκυλεύουν το πτώμα του Πανεπιστημίου Αθηνών»

Δημοσίευση: 18/06/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Μετά την έκδοση και της τελευταίας υπουργικής απόφασης, απεδείχθη περίτρανα ότι κάποιοι σκυλεύουν το πτώμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», τονίζει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ σε ανοιχτή επιστολή και υπογραμμίζει τα εξής:.
Α.Πρέπει να καταλάβουν όλοι τους και πρώτα απ’ όλους οι Υπουργοί της κυβέρνησης, πρώην και νυν, ότι η συμπεριφορά τους απέναντι στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο που είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του νεότερου ελληνικού έθνους κρίνεται, θα κριθεί και πολλοί θα μετανοήσουν.
Η αλήθεια και το δίκιο θα επικρατήσουν.
Οι μικροπολιτικές και τα μικροσυμφέροντα θα βγουν στο φως.
Β.Στόχος της επιστολής μας είναι να ξυπνήσει ο γίγας που λέγεται Ε.Κ.Π.Α. Να καταλάβουμε όλοι μας την αποστολή μας, διοίκηση και εργαζόμενοι, δάσκαλοι και φοιτητές, καθώς όλοι μαζί εκφράζουμε την έννοια του Πανεπιστημίου, ότι δηλαδή δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέπουμε σε κάποιους μικρόνοες που εξυπηρετούν άδηλα συμφέροντα να υποβαθμίζουν το Πανεπιστήμιο.
Γ.Η κατάσταση σήμερα στο Πανεπιστήμιο είναι εκρηκτική, είναι ένα καζάνι που βράζει. Μια λιτή περιγραφή της κατάστασης στο Πανεπιστήμιο θα πείσει και τον πιο δύσπιστο, για το τι μηχανεύονται εναντίον του.
Δ.150 καθαρίστριες που έχουν επιφορτιστεί την καθαριότητα του Ιδρύματος με εργολαβία, έχουν απολυθεί ή δεν πληρώνονται. Η πληρωμή τους βαρύνει τα λειτουργικά έξοδα του Πανεπιστημίου που η κυβέρνηση τα έχει περιορίσει, από €35 εκ. το 2009, σε €14 εκ. σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για τη φύλαξη.
Ε.Αποτέλεσμα είναι οι ληστείες σε βάρος της περιουσίας του Πανεπιστημίου να είναι καθημερινό φαινόμενο και οι πανεπιστημιακοί χώροι όπου διεξάγονται η εκπαίδευση και η έρευνα να θυμίζουν χωματερή. Κινδυνεύει καθημερινά η υγεία και η ασφάλεια φοιτητών, δασκάλων και εργαζομένων.
Ζ.Αν νομίζουν οι κ. Υπουργοί ότι αυτό είναι αναβάθμιση της παιδείας σε μία χώρα της Ευρώπης και της Τρόικας, είναι γελασμένοι.
Η.400 διοικητικοί υπάλληλοι είναι σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα οικονομικά, διοικητικά, εκπαιδευτικά θέματα να μην λύνονται, να βαλτώνουν και να διαιωνίζονται, υπό την απειλή μάλιστα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ότι θα βρει άλλους 400 έμπειρους και άξιους στη θέση των απολυμένων, για να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο.
Θ.Αυτό σημαίνει ότι 3 έως 5 χρόνια το Πανεπιστήμιο θα περιμένει να σταματήσουν την απεργία οι απολυμένοι και να εκπαιδευτούν οι νεοδιοριζόμενοι.
Ο Υπουργός δηλαδή θέλει το Πανεπιστήμιο κλειστό.

  ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΑΕΙ – ΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΥΠ. ΑΡ.1570 /Β/16-06/2014 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΜΗΔ
ΙΔΡΥΜΑ                    ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ    ΘΕΣΕΙΣ
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ               0    13
ΑΠΘ                                 166    84
ΕΚΠΑ                                394    142
ΕΜΠ                                 343    164
ΟΠΑ                                   35    18
ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ                  33    18
ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                 48    13
ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ                      41    20
ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                 0      6
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ                    104    39
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ                          0    32
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ             0    18
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ                          0    10
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ    0    12
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ                            0    11
ΣΥΝΟΛΟ                            1164    600

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.